Ηράκλειο: Φουλ στο «κυνήγι» της κάνναβης - Πατέρας και γιος σε ένα από τα περιστατικά

Κρήτη
Ηράκλειο: Φουλ στο «κυνήγι» της κάνναβης - Πατέρας και γιος σε ένα από τα περιστατικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς σταματημό συνεχίζεται από τις τοπικές Αρχές το «κυνήγι» της κάνναβης στον νομό Ηρακλείου

Χωρίς σταματημό συνεχίζεται από τις τοπικές Αρχές το «κυνήγι» της κάνναβης στον νομό Ηρακλείου: Σε δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, που έλαβαν χώρα προχθές Τετάρτη στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Φαιστού, συνελήφθησαν - σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις - τρεις άνδρες, ενώ κατασχέθηκε συνολικά ποσότητα χασίς σχεδόν ενάμισι κιλού. Στη μια από τις δύο περιπτώσεις, η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε χειροπέδες σε έναν 56χρονο Κρητικό και τον 29χρονο γιο του για ποσότητα χασίς άνω των 1.200 γραμμαρίων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ένας 60χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε στην κατοχή του πάνω από 200 γραμμάρια κάνναβης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ., στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού φέρονται να εντόπισαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης έναν Κρητικό την ώρα που έκρυβε ναρκωτικά σε «θαμνώδη υπαίθριο χώρο».

Την επομένη το πρωί, «οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης».

Κατά τη διάρκεια της στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς έρευνες στο σπίτι όπου ζουν πατέρας και γιος. Εκεί, η Αστυνομία βρήκε - και κατάσχεσε - 1.277 γραμμάρια κάνναβης, σπόρους κάνναβης, καθώς και το ποσό των 500 ευρώ το οποίο φέρεται να προήλθε από «παράνομες δραστηριότητες».

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν χθες Πέμπτη ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου. Αφού ασκήθηκαν σε βάρος τους ποινικές διώξεις, παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου και αναμένεται να απολογηθούν σήμερα το μεσημέρι.

Ας σημειωθεί ότι σε άλλη αγροτική τοποθεσία, στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν και τρία χασισόδεντρα, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν από τις Αρχές.

Εξάλλου, στην ευρύτερη περιοχή, στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού συνέλαβαν προχθές έναν ακόμη ντόπιο για χασίς. Πρόκειται για έναν 60χρονο άνδρα, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν από αστυνομικούς που του έκαναν έλεγχο συνολικά 207 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ακολούθησε έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του συλληφθέντος. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην αυλή της οικίας τού 60χρονου επτά δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Ηρακλείου και, αφού ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη, παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια και αναμένεται να απολογηθεί - και αυτός - σήμερα Παρασκευή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News