Ηράκλειο: Πού «μετακομίζει» το Διοικητικό Πρωτοδικείο - Μίνι «λίφτινγκ» στο Δικαστικό Μέγαρο

Κρήτη
Ηράκλειο: Πού «μετακομίζει» το Διοικητικό Πρωτοδικείο - Μίνι «λίφτινγκ» στο Δικαστικό Μέγαρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιο κτήριο αναμένεται να μεταφερθεί το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου σε περίπου ενάμιση μήνα

Μπαράζ... «μετακομίσεων» για δικαστικές υπηρεσίες του Ηρακλείου αναμένονται μέσα στο ερχόμενο χρονικό διάστημα: Όπως γνωστοποιήθηκε - και - εν μέσω διαδικτύου, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου αναμένεται να «μεταφερθεί» σε περίπου ενάμιση μήνα σε νέο κτήριο, στη λεωφόρο Κνωσού.

Στο μεταξύ, έχει ήδη δρομολογηθεί και η στέγαση του Αρχείου του Πρωτοδικείου Ηρακλείου σε κτήριο στην πλατεία Κύπρου.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το οποίο στεγάζεται σήμερα επί της οδού Μουρέλλου (κάθετη Καλοκαιρινού), στο κέντρο του Ηρακλείου, αναμένεται να «μεταφερθεί» στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε νέο κτήριο, στη λεωφόρο Κνωσού. Μέχρι σήμερα οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου λαμβάνουν χώρα στο κτήριο του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, επί της οδού Σμύρνης, πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου. Πλέον, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Υπηρεσία του Διοικητικού Πρωτοδικείου θα στεγαστεί σε ακίνητο επί της λεωφόρου Κνωσού 220.

Στα τέλη του περασμένου έτους, το Τμήμα Δημόσιας Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης προχώρησε στην έγκριση του «πρακτικού δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της Υπηρεσίας Διοικητικού Πρωτοδικείου Νομού Ηρακλείου».

Η έγκριση που δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης αφορά σε ακίνητο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κνωσού 220. Πρόκειται για ακίνητο με συνολικό εμβαδό 1.005 τετραγωνικά μέτρα.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο θα στεγαστεί στο εν λόγω ακίνητο για χρονικό διάστημα 12 ετών, ενώ το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα 6.750 ευρώ. Εξάλλου, η καταβολή του μισθώματος θα ξεκινήσει από την ημερομηνία παραλαβής του ακινήτου.

Τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα, το Τμήμα Δημόσιας Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποφάσισε την έγκριση πρακτικού παράτασης του χρόνου παράδοσης ακινήτου για τη στέγαση της Υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, η έγκριση αφορά στο από 7η Ιουλίου πρακτικό παράτασης του χρόνου παράδοσης της Επιτροπής Στέγασης, το οποίο εισηγείται να παραταθεί εκ νέου ο χρόνος παράδοσης του εν λόγω ακινήτου, επί της λεωφόρου Κνωσού 220, «προκειμένου να προσκομισθούν τα αναφερόμενα σε αυτό δικαιολογητικά».

Επισημαίνεται ότι η παράταση για τη στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου και τη μεταφορά της Υπηρεσίας από την οδό Μουρέλλου στη λεωφόρο Κνωσού δίδεται μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2022, δηλαδή σε περίπου ενάμιση μήνα από σήμερα.

Στο μεταξύ, έχει ήδη δρομολογηθεί και η στέγαση του αρχείου του Πρωτοδικείου Ηρακλείου. Σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η οποία έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου, εγκρίνεται το πρακτικό παράτασης του χρόνου παραλαβής ακινήτου για τη στέγαση του αρχείου του Πρωτοδικείου.

Ουσιαστικά, στα τέλη Ιουνίου εγκρίθηκε το από 23 Μαΐου πρακτικό παράτασης του χρόνου παράδοσης της Επιτροπής Στέγασης για το επίμαχο ακίνητο, που βρίσκεται στην πλατεία Κύπρου. Συγκεκριμένα, η εισήγηση της Αποκεντρωμένης κάνει λόγο για παράταση του χρόνου παράδοσης μέχρι τις 23 Ιουλίου: Με λίγα λόγια, οι απαραίτητες εργασίες για το εν λόγω ακίνητο στην πλατεία Κύπρου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα μικρότερο των 10 ημερών.

Δικαστικό Μέγαρο - Ανακαινίζονται οι τουαλέτες

Ένα ακόμη έργο που τίθεται σε τροχιά υλοποίησης, και το οποίο σχετίζεται άμεσα με τις δικαστικές υπηρεσίες του Ηρακλείου, είναι αυτό της ανακαίνισης των... πολύπαθων χώρων υγιεινής του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται σε απόφαση του Τμήματος Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα, εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ποσού ύψους 22.708,50 ευρώ για την εκτέλεση των εργασιών ανακαίνισης των χώρων υγιεινής του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση προέκυψε μετά από προ ολίγων εβδομάδων «τεκμηριωμένο αίτημα» του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Συριγωνάκη περί αναγκαιότητας των έργων ανακαίνισης στους χώρους υγιεινής στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News