Κρήτη

Γκρίζοι Λύκοι: Με tweets στα ελληνικά δίνουν συνέχεια στο ζήτημα του προκλητικού χάρτη

Απειλές και εθνικιστικά παραληρήματα από τους Τούρκους ακροδεξιούς του Μπαχτσελί - Οι Γκρίζοι Λύκοι δημοσιοποιούν εκ νέου τον χάρτη που παρουσιάζει το μισό Αιγαίο και την Κρήτη ως τουρκικά, υποστηρίζοντας πως η τελευταία είναι... αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής πατρίδας

Οι Τούρκοι ακροδεξιοί εθνικιστές των «Γκρίζων Λύκων», δια της χρήσης της ελληνικής γλώσσας, απεύθυναν νέες απειλές προς την Ελλάδα μέσω Twitter. Με ένα thread από μηνύματα προέβησαν σε ένα ρεσιτάλ επιθετικότητας φτάνοντας σε νέο επίπεδο την προκλητική τους ρητορικοί.

Εν πολλοίς, οι Τούρκοι υπερεθνικιστές ανέφεραν πως η Τουρκία έχει τη δύναμη να καταστρέψει ακόμα και την Αθήνα και να δείξει στους Έλληνες πόσο «βαθιά και δροσερά» είναι τα νερά του Αιγαίου.

Ειδικότερα, οι Τούρκοι εθνικιστές με ανάρτησή τους στο Twitter, αναφέρονται στον χάρτη-πρόκληση που παρουσιάστηκε το Σάββατο παρουσία του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δημοσιεύοντάς τον εκ νέου στο Twitter.

Σημειώνεται δε ότι γίνεται ειδική αναφορά στην Κρήτη, την οποία βάσει του ανιστόρητου χάρτι διεκδικούν ως τουρκικό έδαφος αναφέροντας:

«Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον αρχηγό μας Devlet Bahçeli τον χάρτη μας», έγραψαν αρχικά οι Γκρίζοι Λύκοι.

Τον χάρτη, σύμφωνα με την τουρκική εθνικιστική οργάνωση, «ετοιμάσαμε με επίγνωση της σημασίας και της δύναμης της Γαλάζιας Πατρίδας, που σηματοδοτεί τη συνοριακή γραμμή μπροστά στην εθνική συνείδηση των νησιών μας, όπου η ένδοξη ημισέληνος και το αστέρι κυμάνθηκαν για αιώνες, αλλά άδικα σφετερίστηκε από την Ελλάδα».

Όπως επισημαίνουν, ο χάρτης ονομάζεται «Τα εθνικά μας σύνορα στη Θάλασσα» και μάλιστα περιλαμβάνει QR code με την ομιλία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί για το θέμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί φωτογραφίστηκε στην έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης με χάρτη, στον οποίο τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, καθώς και η Κρήτη, απεικονίζονται ως τουρκική επικράτεια.

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε εκτοξεύσει απειλές κατά της Ελλάδας για το Αιγαίο.

 

Διπλωματικές πηγές από την Αθήνα, έκαναν λόγο για μια ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια ενώ τόνισαν πως πρόκειται για μια πράξη αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια