Δωρεάν εξέταση οστεοπόρωσης σε Ηράκλειο και Ιεράπετρα (βίντεο)

Κρήτη
Δωρεάν εξέταση οστεοπόρωσης σε Ηράκλειο και Ιεράπετρα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες άνδρες και γυναίκες έκαναν εξέταση για την οστεοπόρωση κατά την διάρκεια της διήμερης δράσης προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης σε Ηράκλειο και Ιεράπετρα

Την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν προκειμένου να ελέγξουν αν πάσχουν από οστεοπόρωση είχαν κάτοικοι του Ηρακλείου και της Ιεράπετρας που συμμετείχαν στη διήμερη δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης που διοργανώσαν οι δήμοι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση καθώς όπως έχει γίνει γνωστό, το 53% των Ελλήνων έχει οστεοπόρωση ή οστεοπενία και δεν λαμβάνει φάρμακα με αποτέλεσμα η ποιότητα της ζωής τους να υποβαθμίζεται σημαντικά. Όταν έχουμε συμπτώματα είναι πλέον αργά λένε οι υγειονομικοί που για άλλη μια φορά τονίζουν την ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης.

Η οστεοπόρωση είναι μια αθόρυβη νόσος, ιδίως στα αρχικά στάδια της, από την οποία  πάσχουν σχεδόν οι μισοί Έλληνες όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα για την οστεοπόρωση και τη σκελετική υγεία, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα.

Η πρόληψη και στα σκελετικά νοσήματα είναι υψίστης σημασίας καθώς οι επιπτώσεις στην ποιότητα της καθημερινότητας των πασχόντων είναι συντριπτικές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News