Επιδόματα και φορολογικές δηλώσεις προκαλούν «χάος» στους λογιστές

Κρήτη
Επιδόματα και φορολογικές δηλώσεις προκαλούν «χάος» στους λογιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αδιαχώρητο επικρατεί καθημερινά στα λογιστικά γραφεία καθώς νέα επιδόματα και καινούριες πλατφόρμες έχουν δυσκολέψει τους πολίτες, που σπεύδουν στους φοροτεχνικούς για βοήθεια, με αποτέλεσμα να προκύπτουν προστριβές καθώς οι λογιστές υποστηρίζουν ότι τα θέματα αυτά δεν ανήκουν στις υποχρεώσεις τους.

Ένα «σκηνικό πολέμου» άνευ προηγουμένου περιγράφουν οι λογιστές οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα.

Νέα επιδόματα, fuel pass, power pass και πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών έχουν μπει στην καθημερινότητα των πολιτών οι οποίοι ζητούν τη βοήθεια των φοροτεχνικών με τους λογιστές όμως να ξεκαθαρίζουν ότι αυτά τα θέματα δεν ανήκουν στις υποχρεώσεις τους. Το αποτέλεσμα; Συχνοί διαξιφισμοί…

Μαζί με τον αυξημένο φόρτο εργασίας και τις συνεχείς αλλαγές στις διατάξεις, οι λογιστές έχουν να διεκπεραιώσουν και τις φορολογικές δηλώσεις με την υποβολή να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Βλέποντας την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών ζητά παράταση.

Και μέσα στο σκηνικό καθημερινής τρέλας και των γρήγορων ρυθμών , καταγράφονται και τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού. Υπάρχουν όπως λένε γραφεία που έχουν αποδεκατιστεί από την ασθένεια. (ολόκληρα γραφεία κλείνουν λόγω κορωνοϊού)

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που οι λογιστές δουλεύουν από σπίτι ή το νοσοκομείο όπως λένε…

Οι φοροτεχνικοί με επιστολή τους προς το υπουργείο ζητούν να ρυθμιστεί το θέμα της ασθένειας του Λογιστή - Φοροτεχνικού, με τροποποίηση άρθρου, ώστε να αφορά όλες τις περιπτώσεις ασθένειας και θανάτου, και όχι μόνο από COVID-19, αλλά και να συμπεριλάβει και τις περιπτώσεις εγκυμοσύνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News