Ηράκλειο: Σε απόγνωση οι αλιείς από το ντόμινο προβλημάτων (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Σε απόγνωση οι αλιείς από το ντόμινο προβλημάτων (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή απόγνωσης από τους αλιείς, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια τεράστια αδικία που τους αφήνει εκτός αποζημιώσεων εξαιτίας λογιστικού λάθους - Αλλεπάλληλα χτυπήματα δέχεται ο κλάδος με τους ψαράδες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμα μία φορά όσον αφορά τη ραγδαία εξάπλωση των λαγοκέφαλων

Ένα λογιστικό λάθος αποτέλεσε την αιτία για να μείνουν εκτός αποζημιώσεων οι επαγγελματίες αλιείς στο Ηράκλειο από το πρόγραμμα ΕΠΑΛ 3.1.9. Η αδικία όπως εξηγούν συνεχίστηκε όταν παρά την ένσταση που έκαναν και αφού το λάθος διορθώθηκε, η αίτησή τους απορρίφθηκε και πάλι από την πλατφόρμα.   

Υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας, Γιώργο Λιβανό, με τους ψαράδες να βρίσκονται στην αναμονή για μία επίσημη απάντηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εκτός από τις αποζημιώσεις, τα προβλήματα όπως τονίζουν οι αλιείς είναι πολλά με τον κλάδο να βιώνει δραματικές καταστάσεις.  

Ο «εφιάλτης» των λαγοκέφαλων

Μόνιμο εφιάλτη για τους αλιείς αποτελούν οι λαγοκέφαλοι, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται και στις θάλασσες της Κρήτης. Την ανάγκη να βρεθεί μία λύση πριν η εξάπλωσή τους γίνει ανεξέλεγκτη τονίζουν οι ψαράδες δείχνοντας το παράδειγμα της Κύπρου, όπου οι λαγοκέφαλοι επικηρύχθηκαν με κίνητρο 3 ευρώ το κιλό.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News