Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κορακοβούνι (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κορακοβούνι (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε χαμηλή βλάστηση στο Κορακοβούνι Ηρακλείου - Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ στην συνδρομή του περιορισμού της φωτιάς συνέδραμε και ελικόπτερο, πραγματοποιώντας ρίψεις από αέρος

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Ιουλίου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο, καθώς φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του ΚορακοβουνίουΣύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, ενώ από αέρος συνέδραμε και ελικόπτερο. 

Το μέτωπο της φωτιάς είχε μεγάλη ακτίνα, ενώ το έργο της πυροσβεστικής δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Ειδικότερα, στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχείρησαν 14 Πυροσβεστικά οχήματα με 35 υπαλλήλους, και τρεις ομάδες πεζοπόρων, η μία εξ αυτών είναι δασοκομάντος. Παράλληλα σημαντική ήταν η συνδρομή υπαλλήλων του δήμου με μηχανήματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά της 6 το απόγευμα, η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη και μετά την συνδρομή του ελικοπτέρου, που πραγματοποιούσε συχνά ρίψεις νερού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε κοντά σε κατοικίες, ωστόσο πήρε άλλη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα ευτυχώς, να μην κινδυνεύουν σπίτια. 

Αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο και στο σημείο βρίσκονται και θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, τρία οχήματα της πυροσβεστικής και μία ομάδα πεζοπόρου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News