Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 Μποφόρ αύριο στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 Μποφόρ αύριο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά και νότια το πρωί της Τετάρτης 6 Ιουλίου - Στα 114 km/h η μέγιστη ριπή ανέμου στο Πόρτο της Τήνου - Η πρόγνωση για αύριο Πέμπτη, 7 Ιουλίου

Ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων πνέουν στα ανατολικά και νότια κυρίως τμήματα του Αιγαίου το πρωί της Τετάρτης 6 Ιουλίου, με τον Πλακιά Ρεθύμνου να έρχεται τέταρτος στην πίνακα κατάταξης με τη μέγιστη ριπή ανέμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων πνέουν στα ανατολικά και νότια κυρίως τμήματα του Αιγαίου το πρωί της Τετάρτης 06/07.

Η μέγιστη ριπή ανέμου έως τις 09:30 έχει καταγραφεί στο Πόρτο της Τήνου και ήταν ίση με 114 km/h. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου έως τις 09:30.

Ο καιρός στην Κρήτη αύριο

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός αύριο Πέμπτη, 7 Ιουλίου στην Κρήτη, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στην Μεγαλόνησο, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με το meteo.gr. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου

Αραιές νεφώσεις κυρίως το πρωί

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου

Άνεμοι: Βόρειοι ασθενείς

Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου

Άγιος Νικόλαος

Άνεμοι: Δυτικοί – Βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 34 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Σάββατο, 9 Ιουλίου

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Πρόγνωση για Κυριακή, 10 Ιουλίου

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

//--> //-->

Προοπτική για την Δευτέρα, 11 Ιουλίου και Τρίτη, 12 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτη, 7 Ιουλίου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών βόρειων - βορειοδυτικών ανέμων 5 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα 7 Μποφόρ.   

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News