Ηράκλειο: Ένοχος ξανά ο ορθοπεδικός τεχνικός για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών

Κρήτη
Ηράκλειο: Ένοχος ξανά ο ορθοπεδικός τεχνικός για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κατηγορούμενος - ο οποίος αρνείται σθεναρά τις πράξεις που του αποδίδονται - κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος για «κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια»

Ένοχος και για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, κρίθηκε νωρίτερα σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο Κρητικός ορθοπεδικός τεχνικός, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2020 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη» η οποία φέρεται να είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2015.

Ο κατηγορούμενος –ο οποίος αρνείται σθεναρά τις πράξεις που του αποδίδονται- κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος για «κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια».

Η Έδρα έκρινε σήμερα ομόφωνα ένοχο τον ορθοπεδικό τεχνικό , ενώ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (4-3, μειοψήφησαν τρεις ένορκοι) το αίτημά του για να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου. Τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του καταδικασθέντα υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ενώ ο ορθοπεδικός τεχνικός θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Η δίκη ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες και ολοκληρώθηκε σήμερα με την έκδοση της απόφασης. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε σήμερα ο ορθοπεδικός τεχνικός φέρονται να έλαβαν χώρα πριν από αρκετά χρόνια, στο Ηράκλειο: Στη μια περίπτωση η «κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια» έλαβε χώρα το διάστημα από το φθινόπωρο του 2008 έως το καλοκαίρι του 2009. Παθούσα ήταν μια ανήλικη, η οποία τότε είχε μόλις συμπληρώσει τα 14 έτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασθείς φέρεται να είχε ασελγήσει σε βάρος της εν λόγω κοπέλας πάνω από μια φορά.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε σε άλλη ανήλικη που είχε συμπληρώσει τα 15 έτη. Η εν λόγω πράξη φέρεται να τελέστηκε μια φορά , το χρονικό διάστημα μεταξύ του 2010 και του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορθοπεδικός τεχνικός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται στην απολογία του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είναι θύμα σκευωρίας λόγω επαγγελματικού ανταγωνισμού.

Κατέθεταν με λυγμούς οι κοπέλες

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της δίκης, επικράτησαν έντονα συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές, ιδιαίτερα κατά τις καταθέσεις των δύο γυναικών που φέρονται να έπεσαν θύματα των ορέξεων του καταδικασθέντα.

Αμφότερες οι κοπέλες κατέθεταν με λυγμούς για τα όσα φέρονται να βίωσαν από τον ορθοπεδικό τεχνικό. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου και άλλες δύο κοπέλες οι οποίες φέρονται να έπεσαν και αυτές θύματα του συγκεκριμένου άνδρα. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις εν λόγω περιπτώσεις, το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Iκανοποίηση από την υποστήριξη της κατηγορίας

Σε δηλώσεις που παραχώρησε μιλώντας στη «Νέα Κρήτη» ο συνήγορος της μιας από τις δύο κοπέλες που φέρονται να έπεσαν θύματα του ορθοπεδικού τεχνικού, κ. Νικόλαος Καραγιάννης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου.

«Η υποστήριξη της κατηγορίας εκφράζει την ικανοποίηση της για την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου περί της ενοχής του δράστη για την τέλεση των πράξεων για τις οποίες κατηγορούνταν. Η απόφαση αποτελεί δικαίωση για τα κορίτσια αυτά που αποφάσισαν να καταφύγουν στο νόμο και να μιλήσουν για την περιπέτειά τους στην προσπάθειά τους να βρουν τη λύτρωση και την ψυχική ηρεμία» δήλωσε με νόημα ο κ. Καραγιάννης.

Η φερόμενη δράση του ορθοπεδικού τεχνικού ήρθε για πρώτη φορά στο «φως» της δημοσιότητας το 2017 και αφορούσε σε πράξη που φέρεται να τελέστηκε σε βάρος ανήλικης το καλοκαίρι του 2015. Η εν λόγω αποκάλυψη, είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν τα στόματά τους και άλλες φερόμενες παθούσες και να οδηγηθεί ο κατηγορούμενος και σε άλλη δίκη (αυτή η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα).

Κάθειρξη επτά ετών το 2020

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο ορθοπεδικός τεχνικός δικάστηκε και καταδικάστηκε για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2017, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη», επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στη φυλακή, ωστόσο, μετά από μερικούς μήνες αποφυλακίστηκε, καθώς έγινε δεκτή από το αρμόδιο Εφετείο η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχε υποβάλει, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News