Κρήτη

Βαρδάκης: «Να δοθεί η αναγκαία παράταση για την εναρμόνιση των παιδικών σταθμών με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων (ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ), πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης,

Συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων (ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ), πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ -  Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με βασικό θέμα συζήτησης τις διατάξεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού που αφορούν στη λειτουργία Μονάδων Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Μονάδα Φ.Π.Α.Δ.).

Οι εκπρόσωποι των Παιδικών Σταθμών εξέφρασαν στον κ. Βαρδάκη τον έντονο προβληματισμό τους, καθώς η προσαρμογή των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών  στον Κτιριοδομικό Κανονισμό έως 31/8/22, είναι ανέφικτη, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα τελευταία 2,5 χρόνια εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και του κύματος ακρίβειας που τους έχει πλήξει. Πολύ περισσότερο όταν, όπως υποστηρίζουν, ούτε οι δημόσιες δομές έχουν εναρμονιστεί με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του, εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 2.500 παιδιά αναμένεται να μείνουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών, γεγονός που σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των ιδιωτικών παιδικών σταθμών που δεν προλαβαίνουν να εναρμονιστούν με το θεσμικό πλαίσιο, θα οδηγήσει εκατοντάδες επιπλέον οικογένειες σε αδιέξοδο. 

Επιπρόσθετα, ο κ. Βαρδάκης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, για τον κίνδυνο η  παρούσα χρονική περίοδος που επιλέγεται να ισχύσει η προθεσμία εναρμόνισης των ιδιωτικών δομών, να οδηγήσει σε λουκέτο τις μικρομεσαίες δομές που λειτουργούν στο Ηράκλειο και επιπλέον δεκάδες εργαζόμενούς τους στην ανεργία. Δεσμεύτηκε τέλος, να προχωρήσει σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προκειμένου να δοθεί η αναγκαία παράταση στην εναρμόνιση των ιδιωτικών δομών με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια