Πανελλαδικές 2022: Οι αριστούχοι των εκπαιδευτηρίων «Πουκαμισάς» στο neakriti.gr

Κρήτη
Πανελλαδικές 2022: Οι αριστούχοι των εκπαιδευτηρίων «Πουκαμισάς» στο neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμόγελα ικανοποίησης και όνειρα για το μέλλον από τους νεαρούς αριστούχους

Χαρά και ικανοποίηση για τους αριστούχους των πανελλαδικών εξετάσεων ανά την επικράτεια μετά την γνωστοποίηση των βαθμολογιών χθες Τρίτη 28 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα έρχονται να δικαιώσουν την σκληρή προσπάθεια και τις θυσίες χιλιάδων υποψηφίων, με τρεις από τους αριστούχους των εκπαιδευτηρίων Πουκαμισάς να μοιράζονται στο neakriti.gr την δική τους εμπειρία από την απαιτητική αυτή χρονιά όπως και τα όνειρα τους για την νέα τους φοιτητική ζωή.

Ελευθερία Χατζηαθανασίου, 18.800 μόρια

Υπομονή, προσπάθεια και ψυχική δύναμη είναι τα στοιχεία τα οποία σημείωσε η Ελευθερία Χατζηαθανασίου ως εξαιρετικά σημαντικά για να καταφέρει να συγκεντρώσει την υψηλή βαθμολογία των 18.800 μορίων. Σύμφωνα με την ίδια πέραν την προσωπικής προσπάθειας και της προετοιμασίας, η οποία είχε ξεκινήσει για την ήδη από την 1η Λυκείου, καθοριστική ήταν η στήριξη τόσο από την οικογένεια και τους φίλους της όσο και από τους καθηγητές και τις καθηγήτριες της.

Στόχος της Ελευθερίας είναι να σπουδάσει Ιατρική, με το τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης να αποτελεί την πρώτη της επιλογή. Ο ανθρωπισμός που την διέπει, η διάθεση να βοηθάει και η φιλομάθεια της είναι οι κεντρικοί λόγοι κατά τους οποίους η νεαρή αριστούχος θέλει να ασχοληθεί με την επιστήμη της Ιατρικής.

Γεωργιάδη Εμμανουέλα, 18.530

Η Εμμανουέλα, αναφερόμενη στις πανελλαδικές εξετάσεις, έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα. Τα δύσκολα πανδημικά έτη και το φόρτο εργασίας ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που καλέστηκε να αντιμετωπίσει η νεαρή μαθήτρια, σημειώνοντας ότι η μεθοδική οργάνωση και η καλή διαχείριση του χρόνου είναι τα κλειδιά για την επιτυχία. «Η προετοιμασία για τις πανελλαδικές κρατάει 12 χρόνια» εξήγησε η αριστούχος στο neakriti.gr, λέγοντας παράλληλα πως παρά την σκληρή της προσπάθεια κατάφερε να βρίσκει πάντα χρόνο για το αγαπημένο της άθλημα, το μπάσκετ.

Στόχο της Εμμανουέλας είναι να σπουδάσει στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών με την ίδια να γοητεύεται από το εν λόγω αντικείμενο σπουδών τόσο εξαιτίας της αγάπης της προς τις θετικές επιστήμες όσο και λόγω της παράδοση της οικογένειας, μιας και ο ίδιος ο πατέρας της τυγχάνει Πολιτικός Μηχανικός.

Γιώργος Συντυχάκης, 18.370

Η καλή προετοιμασία, η πειθαρχία και η μεθοδική μελέτη είναι οι βασικοί λόγοι μέσω των οποίων ο Γιώργος Συντυχάκης κατάφερε να φτάσει τα 18.370 στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο neakriti.gr, «Οι πανελλαδικές δεν αποτελούν υπόθεση μιας χρονιάς αλλά προϋποθέτουν προσπάθεια και παρακολούθηση κατά την διάρκεια του σχολικού βίου».

Η πανδημία οπωσδήποτε δυσκόλεψε την αποστολή του Γιώργου με τον ίδιο να σημειώνει ότι συχνά η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης δεν ήταν αρκετή ώστε να καλύψει την ύλη με τον πληρέστερο τρόπο. Στο σημείο αυτό έκανε ειδική αναφορά στην στάση των καθηγητών του, σε φροντιστήριο και σχολείο, με τους ίδιους να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές. Ο νεαρός αριστούχος βλέπει το φοιτητικό του μέλλον σε κάποια πολυτεχνική σχολή καθώς οι θετικές επιστήμες και ειδικότερα τα μαθηματικά και η φυσική αποτελούν τα αγαπημένα του γνωσιακά πεδία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News