Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της γυναίκας η άμβλωση

Κρήτη
Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της γυναίκας η άμβλωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καταδικάζουμε κάθε σκοταδιστική φωνή και αντίληψη που μας γυρνάει πίσω στον Μεσαίωνα» αναφέρεται στην ανακοίνωση

«Καταδικάζουμε κάθε σκοταδιστική φωνή και αντίληψη που μας γυρνάει πίσω στον Μεσαίωνα, κάθε πολιτική που στερεί από τις γυναίκες το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην άμβλωση, με την απαραίτητη στήριξη από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

«Οι επιπτώσεις της απόφασης, είναι διπλά και τριπλά πιο βαριές για τις γυναίκες που δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να ξεπεράσουν τις απαγορεύσεις και να ταξιδέψουν σε μια άλλη Πολιτεία, παρακάμπτοντας τα εμπόδια που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο. Στο έδαφος αυτό, γυναίκες από τα εργατικά, λαϊκά στρώματα ήδη αναγκάζονται να καταφύγουν σε πρακτικές που εκθέτουν την υγεία, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, σε πολύ μεγάλους κινδύνους.

Τη στιγμή που παράγεται ασύλληπτος πλούτος και η επιστήμη κάνει άλματα και μπορεί να λύσει τεράστια προβλήματα της κοινωνίας, οι εργαζόμενοι ζούμε την κλιμάκωση του αυταρχισμού, της καταστολής, της αντιδραστικοποίησης. Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις δείχνει ότι η αντίδραση και ο σκοταδισμός είναι η φυσική εξέλιξη ενός συστήματος που στηρίζεται στην αδικία και την εκμετάλλευση. Ενός συστήματος που στην προσπάθειά του να διαφυλάξει την κερδοφορία των λίγων θα θρέφει και θα καλλιεργεί ό,τι πιο αντιδραστικό και οπισθοδρομικό, τραβώντας την κοινωνία προς τα πίσω.

Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση κατακτήθηκε ως συνέχεια μεγάλων εργατικών και κοινωνικών αγώνων για την ισοτιμία και τα δικαιώματα των γυναικών. Δεν θα γυρίσουμε στον Μεσαίωνα! Υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών! Δυναμώνουμε τον αγώνα για να τραβήξει η κοινωνία προς τα μπρος και να στείλει αυτούς στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News