Πανελλήνιες 2022: Πριν το Δεκαπενταύγουστο θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Κρήτη
Πανελλήνιες 2022: Πριν το Δεκαπενταύγουστο θα ανακοινωθούν οι βάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν το Δεκαπενταύγουστο θα ανακοινωθούν οι βάσεις των Πανελληνίων, εκτιμά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης

Μέχρι τις 20 Ιουλίου, εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ότι θα έχουν συμπληρώσει οι υποψήφιοι τα μηχανογραφικά τους, ώστε πριν το Δεκαπενταύγουστο να ανακοινωθούν οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Επίσης, οι διορισμοί των νέων μόνιμων εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου, πρόσθεσε.

Ψηφιακή πλατφόρμα υπολογίζει τα μόρια των υποψηφίων

Σε λειτουργία τέθηκε απο χθες Τρίτη 28 Ιουνίου, ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι, εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς στα αντίστοιχα μαθήματα, μπορούν να ενημερωθούν αυτόματα για το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνουν σε κάθε Τμήμα/Σχολή του Επιστημονικού Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

Επισημαίνεται ότι φέτος ενδέχεται να διαφοροποιείται το σύνολο των μορίων για τα Τμήματα/Σχολές κάθε Επιστημονικού Πεδίου/Τομέα, καθώς διαφοροποιούνται και οι συντελεστές βαρύτητας όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή/Εισαγωγική Κατεύθυνσή του.

Επιπλέον, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα Ειδικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι, μέσω της ίδιας εφαρμογής, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Η εφαρμογή υπολογισμού μορίων είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/ .

Στην αρχική σελίδα, στην επιλογή ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, οι υποψήφιοι επιπλέον δύνανται να ενημερωθούν με όλο το σχετικό υλικό που αφορά στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News