Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος: Ο Ηρακλειώτης «πρώτος των πρώτων» της Ιατρικής (βίντεο)

Κρήτη
Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος: Ο Ηρακλειώτης «πρώτος των πρώτων» της Ιατρικής (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαιωμένος για τις προσπάθειες που κατέβαλλε κατά την διάρκεια του έτους εμφανίζεται, μιλώντας στο neakriti.gr, ο Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος, ο «πρώτος των πρώτων στην Κρήτη», που κατάφερε να επιτύχει βαθμολογία 19.580 μορίων

Δικαιωμένος για τις προσπάθειες που κατέβαλλε κατά την διάρκεια του έτους αλλά και σε ολόκληρο το ταξίδι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλώνει ο Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος, ο «πρώτος των πρώτων στην Κρήτη», που κατάφερε να επιτύχει βαθμολογία 19.580 μορίων, γράφοντας 20 σε Βιολογία, Φυσική και Χημεία και 17,9 στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Ο Ηρακλειώτης μαθητής του 11ου ΓΕΛ, ανέφερε στο neakriti.gr πως αισθάνεται ευγνώμων για όλα τα άτομα που τον βοήθησαν από το στενότερο οικογενειακό του κύκλο και ιδιαίτερα τους γονείς του, που δίχως την στήριξη τους, όπως λέει, «δεν θα είχα καταφέρει τίποτα». Ο Αλέξανδρος ακόμα ευχαρίστησε τους καθηγητές του που «έκαναν το παιδί, επιστήμονα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αλλά και τους προπονητές - μέντορες του στο μπάσκετ, οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να αποκτήσει πειθαρχία, συνέπεια και στοχοπροσήλωση.

Σε ερώτηση για το αν κατάφερε να διατηρήσει «ζωντανές» προσωπικές στιγμές και απαραίτητα διαλείμματα από το άγχος των πανελληνίων, ο Αλέξανδρος επεσήμανε στο neakriti.gr πως συνέχισε να παίζει αγώνες μπάσκετ και να προπονείται μέχρι και τον Απρίλιο, στο άθλημα που αγαπά από τα 6 του χρόνια. «Το μπάσκετ με βοήθησε να βάζω σε τάξη τις σκέψεις μου. Παράλληλα, έβγαινα όσο μπορούσα με τους φίλους μου και προσπαθούσαμε να μην συζητούμε για τις πανελλήνιες, δεν στερήθηκα διασκέδασης. Ευεργετικό διάλλειμα ήταν και αυτό της κιθάρας με την οποία ασχολούμουν όταν έβρισκα χρόνο, μετέχοντας και στην σχολική μπάντα».

Όπως ξεκαθαρίζει από την πρώτη στιγμή ο Αλέξανδρος, δεν υπήρχε κανένας άλλος στόχος στο μυαλό του πέρα από την Ιατρική. Μεγαλωμένος με το πρότυπο των ιατρών γονέων του, που εργάζονται σε κέντρο υγείας της ενδοχώρας της Κρήτης, ήρθε αμέσως σε επαφή με το λειτούργημα. «Από μικρός έπαιζα με στηθοσκόπια και τα ιατρικά εργαλεία, έκανα πως εξέταζα παιδικά παιχνίδια» τονίζει χαρακτηριστικά.

Στόχος του αριστούχου Αλέξανδρου, όπως επισημαίνει, είναι «να βοηθάω τους ανθρώπους και γιατί όχι να ανακαλύψω κάτι καινούργιο στον τομέα της Ιατρικής. Δεν είμαι σίγουρος για το αν θα ακολουθήσω το κλινικό κομμάτι της επιστήμης, μάλλον κλείνω περισσότερο προς το ακαδημαϊκό, καθώς θα με ενδιέφερε να γίνω καθηγητής Ιατρικής».

Ο Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος, ανάλογα και με τις βάσεις, πιστεύει πως θα βρεθεί είτε στην Ιατρική Αθήνας είτε στο Ηράκλειο, ενώ όπως αναφέρει, «θα με ενδιέφερε ενδεχομένως να φύγω στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές, ίσως στην Γερμανία καθώς έχω πτυχίο γερμανικής γλώσσας».

Ο αριστούχος Ηρακλειώτης τόνισε μάλιστα πως δεν έχει την διάκριση ως αυτοσκοπό, αλλά το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να συγκεντρώσει μια βαθμολογία που θα του επέτρεπε την είσοδο στην Ιατρική. «Δεν έχω ασχοληθεί με το αν είμαι πρώτος σε βαθμολογία στον τομέα μου, με ενημέρωσαν οι καθηγητές μου για την βαθμολογία και αυτό ήταν το μόνο που με ενδιέφερε».

Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι συμβουλές και τα διδάγματα που επιθυμεί να μεταλαμπαδεύσει στους επόμενους υποψηφίους και στα νέα παιδιά της Κρήτης, ανέφερε τα εξής: «Αυτό που θέλω να περάσω είναι αφενός το να μην ανάγουμε την αριστεία σε μειονέκτημα, μην προσπαθούμε να την καθαιρέσουμε. Η κοινωνία μας έχει τελευταία συνηθίσει σε πρότυπα που προβάλουν την εύκολη ανέλιξη, ενώ στην πραγματικότητα απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων. Αφετέρου, πρέπει να δοθεί έμφαση από τους μαθητές εκτός από την σχολική, την μαθητική και την ακαδημαϊκή επιτυχία και σε άλλων ειδών δραστηριότητες, όπως τις αθλητικές, την Τέχνη και την κοινωνική προσφορά που δεν πρέπει να αμελούνται από την κοινωνία. Άλλωστε, και στους χώρους εργασίας, δεν είναι μόνο τα πτυχία που μετράνε αλλά και χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου, τα λεγόμενα soft skills».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News