Χανιά: Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές Λυκείου θα λειτουργήσει για 11η συνεχή χρονιά

Κρήτη
Χανιά: Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές Λυκείου θα λειτουργήσει για 11η συνεχή χρονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυνατότητα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα και να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις, δίνεται στα Χανιά

Την δυνατότητα σε παιδιά των τριών τάξεων του Λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα και να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις, δίνουν το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων και η Ένωση Φροντιστών Νομού Χανίων με την λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εξελίσσεται τα τελευταία 11 χρόνια, έχοντας στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, καθώς όπως ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών Νομού Χανίων Γιάννης Θεοδωράκης, ποσοστό άνω του 90% των μαθητών του κοινωνικού φροντιστηρίου πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα με υψηλές βαθμολογίες.

«Αποτελεί ηθικό χρέος μας να δώσουμε αυτή την δυνατότητα σε παιδιά που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να συμμετέχουν ισότιμα και δωρεάν με άλλα παιδιά σε τάξεις φροντιστηρίων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι δωρεάν μαθήματα θα προσφέρουν 19 φροντιστήρια της πόλης, ενώ οι δωρεάν θέσεις για μαθητές είναι περίπου 30- 40 ανάλογα με το πλήθος των αιτήσεων που θα κατατεθούν.

Την ικανοποίησή της για την συνέχιση και φέτος του θεσμού του κοινωνικού φροντιστηρίου εξέφρασε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη, ευχαριστώντας παράλληλα την Ένωση Φροντιστών για αυτό.

«Είναι μια πολύ σημαντική προσφορά, που δίνει την δυνατότητα σε παιδιά να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη γνώση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοίνωσε η προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων Ελένη Κτενιαδάκη, η κατάθεση των αιτήσεων για συμμετοχή στο κοινωνικό φροντιστήριο ξεκινά απο σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Η επιλογή των παιδιών θα γίνει από ειδική επιτροπή με μοριοδότηση, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News