Μυλοπόταμος: Προφυλακιστέος ο 40χρονος για τα 15 κιλά χασίς - Ελεύθερος ο αδερφός του

Κρήτη
Μυλοπόταμος: Προφυλακιστέος ο 40χρονος για τα 15 κιλά χασίς - Ελεύθερος ο αδερφός του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 47χρονος αδερφός του προφυλακιστέου

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε τελικά σήμερα μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου ο 40χρονος Κρητικός, ο οποίος συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες, μαζί με τον αδερφό του, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τα περισσότερα από 15 κιλά χασίς και τα 64 χασισόδεντρα που εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από μεγάλη επιχείρηση που έλαβε χώρα σε Μυλοπόταμο και Ηράκλειο. 

Στον αντίποδα, ο 46χρονος αδερφός του προφυλακισθέντος αφέθηκε, μετά την απολογία του, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τα δύο αδέρφια έπεσαν στο «δόκανο» της ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη Πέμπτη: Σε «έφοδο» που έκανε η Αστυνομία σε ποιμνιοστάσιο στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου εντοπίστηκαν συνολικά 64 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία έφταναν σε ύψος έως 3 μέτρα. 

Εκτός από τα χασισόδεντρα, η Αστυνομία βρήκε -και κατάσχεσε- συνολικά 15 κιλά και 710 γραμμάρια κάνναβης. Μέρος της ποσότητας χασίς που εντοπίστηκε, βρισκόταν στο στάδιο της αποξήρανσης.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, τα δύο αδέρφια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους κακουργηματικές ποινικές διώξεις. Κατόπιν, οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν, ωστόσο, ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για σήμερα.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, ο 40χρονος κι ο 46χρονος παρέμεναν κρατούμενοι. Σήμερα οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του ανακριτή, συνοδευόμενοι από τον συνήγορο υπεράσπισής τους και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Ν.Κ.», ο 40χρονος κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος κατά την απολογία του και φέρεται να έκανε λόγο για «λάθος». Μετά το πέρας της απολογίας του, ο 40χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στον αντίποδα, ο 46χρονος αδερφός του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα πρέπει να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δυο φορές το μήνα. Επίσης, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Η επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη των δύο αδερφών ηλικίας 40 και 46 ετών, οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου στο «πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας».

Εκτός από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, στην επιχείρηση που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, συμμετείχαν στελέχη της Ασφάλειας Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, της ΟΠΚΕ Ρεθύμνου, του ΤΑΕ Μυλοποτάμου και του Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου φέρονται να είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» τους τις κινήσεις του 40χρονου.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε χώρα πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έκαναν σαρωτικές έρευνες στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούν τα δύο αδέρφια στο Μυλοπόταμο, αλλά και στα σπίτια τους, στην πόλη του Ηρακλείου.

Τα συνολικά 64 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος του ποιμνιοστασίου. Τα φυτά καλλιεργούνταν με ιδιαίτερη επιμέλεια σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Σημειώνεται ότι έφταναν σε ύψος έως 3 μέτρα και κάποια από αυτά βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής.

Εκτός από τα 64 χασισόδεντρα, η Αστυνομία βρήκε -και κατάσχεσε- συνολικά 15 κιλά και 710 γραμμάρια κάνναβης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέρος της ποσότητας χασίς που εντοπίστηκε, βρισκόταν στο στάδιο της αποξήρανσης.  Εξάλλου, εντοπίστηκε και μια ζυγαριά ακριβείας η οποία επίσης κατασχέθηκε.

Τα έκνομα ευρήματα της Αστυνομίας δεν περιορίστηκαν μόνο στα ναρκωτικά, αφού εντοπίστηκαν και όπλα: Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκε ένα όπλο καλάσνικοφ με ξιφολόγχη, δύο γεμιστήρες του καλάσνικοφ, δύο πιστόλια με τις γεμιστήρες τους, 474 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, καθώς και 200 γραμμάρια εκρηκτική ύλη.

Εξάλλου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς κι ένα αυτοκίνητο που φέρεται ως «μέσο διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος προφυλακισθείς φέρεται να είχε εμπλακεί στην υπόθεση της ληστείας χρηματοποστολής στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου με «λεία» 1 εκατομμύριο ευρώ! Η εν λόγω ληστεία είχε σημειωθεί το 2011. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 40χρονος φέρεται να είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης και είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου πέντε χρόνια.

(φωτογραφία pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News