Τα Χανιωτόπουλα που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές

Κρήτη
Τα Χανιωτόπουλα που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση των μορίων προκάλεσε χαμόγελα ικανοποίησης και ήρθε να δικαιώσει τις θυσίες υποψηφίων που στερήθηκαν ελεύθερο χρόνο, βόλτες και εκδρομές για να αφοσιωθούν στο διάβασμα

Να πετύχουν τους στόχους τους συγκεντρώνοντας βαθμολογία που τους εξασφαλίζει την πρόσβαση σε σχολές της ανώτατης εκπαίδευσης που επιθυμούσαν, κατάφεραν εκατοντάδες απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και στα Χανιά.

Η ανακοίνωση των μορίων προκάλεσε χαμόγελα ικανοποίησης και ήρθε να δικαιώσει τις θυσίες υποψηφίων που στερήθηκαν ελεύθερο χρόνο, βόλτες και εκδρομές για να αφοσιωθούν στο διάβασμα.

Η Γιάννα Τζαγκαράκη από την Παλαιόχωρα, απόφοιτη του Επαγγελματικού Λυκείου Καντάνου, συγκέντρωσε από 19.000 - 19.480 μόρια, ανάλογα με τους συντελεστές βαρύτητας κάθε σχολής και σύμφωνα με τα επίπεδα των περυσινών βάσεων, εισάγεται σε όποια ιατρική σχολή επιθυμεί. Ο στόχος της ήταν από την πρώτη στιγμή η ιατρική. Έγραψε 19,8 στα μαθηματικά, 17,6 στα Νέα Ελληνικά, 20 Ανατομία - Φυσιολογία και 20 στο μάθημα ειδικότητας Υγιεινή. 

Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη και όπως είπε στο neakriti.gr δυσκολεύεται να πιστέψει ότι πέτυχε τόσο υψηλή βαθμολογία. «Ο αρχικός μου στόχος ήταν η ιατρική. Στόχευα υψηλότερα αλλά δεν φανταζόμουν πως θα τα κατάφερνα. Η επιλογή μου να φοιτήσω σε ΕΠΑΛ με δικαίωσε». Ωστόσο η Γιάννα φρόντιζε παράλληλα με το διάβασμα, να αφιερώνει χρόνο και στον εαυτό της. Όπως είπε, την περίοδο των Χριστουγέννων έλειψε για δύο ολόκληρες εβδομάδες στο εξωτερικό, όταν όμως επέστρεψε είχε γεμίσει τις μπαταρίες της και απέδιδε ακόμη περισσότερο στα μαθήματα.

Η καθηγήτρια της Γιάννας Τζαγκαράκη, κ. Διαλεχτή Αλεξούδη από το ΕΠΑΛ Καντάνου, είπε στο nearktii.gr ότι «η Γιάννα ήρθε στο σχολείο μας με στόχο να περάσει ιατρική. Ήταν μια πολύ δυνατή μαθήτρια που διάβασε και έβγαλε τα τέσσερα πανελλαδικά μαθήματα από τη Β΄ τάξη. Ήδη από πέρυσι οι καθηγητές θεωρούσαν ότι θα αρίστευε στις πανελλαδικές και δεν διαψευστήκαμε. Το παιδί μας έγραψε δύο 20 στα μαθήματα ειδικότητας και 19,8 στα μαθηματικά».

Η Σταυρούλα Κοπάση απόφοιτη του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων συγκέντρωσε 18.000 μόρια. Στόχος της ήταν η ιατρική, κλάδος για τον οποίο είχε κατασταλάξει από τις πρώτες τάξεις του λυκείου. «Προσπάθησα πολύ. Άγχος, πολύ διάβασμα και θυσίες οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Έδωσα το 100% του εαυτού μου. Είναι αλήθεια ότι οι έξοδοι μου ήταν περιορισμένες και η όλη διαδικασία ήταν ψυχοφθόρα, αλλά άξιζε» είπε η νεαρή Χανιώτισσα.

Με 19.425 μόρια που της εξασφαλίζουν το «εισιτήριο» για τη σχολή ιατρικής που ονειρευόταν, η Μαρία Ζουριδάκη του Ανδρέα ,παιδί γνωστής ιατρικής οικογένειας των Χανίων, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένη για την προσπάθεια της. «Ήμουν ανάμεσα σε ιατρική και Πολυτεχνείο.

Τελικά με κέρδισε η ιατρική και συγκεκριμένα η ειδικότητα της νευρολογίας - νευροχειρουργικής. Έκανα πολλές θυσίες, διάβαζα πολλές ώρες αλλά με βοήθησε πολύ και το σχολείο. Σήμερα μπορώ να πω ότι όσο υψηλότερα είναι ο στόχος, τόσο μεγαλύτερη είναι η προσπάθεια» είπε στo  neakriti.gr, η Μαρία, η οποία πάντα ονειρευόταν σπουδές σε μια μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News