Αριστούχοι από το Ηράκλειο - Τι λένε για την επιτυχία και τους στόχους τους (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Αριστούχοι από το Ηράκλειο - Τι λένε για την επιτυχία και τους στόχους τους (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με χαμόγελο υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα των βαθμολογιών τους τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων που κατάφεραν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της χώρας

Χαμόγελα σκόρπισαν στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που τα κατάφεραν, οι βαθμολογίες που αναρτήθηκαν σήμερα στα σχολεία και για πρώτη φορά εστάλησαν και με sms στα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων.

Σε ποσοστό 73,4%, δηλαδή σχεδόν 3 στους 4, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ επέλεξαν την δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό τους για τη βαθμολογία τους. 

Συγκεκριμένα, 63.980 υποψήφιοι από τους 87.150 που συνολικά συμμετείχαν έστω και σε ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, έκαναν χρήση της δυνατότητας που εφαρμόζουν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων για δεύτερη φορά.

Όπως αναφέρουν τα συναρμόδια υπουργεία, «Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς τα μηνύματα εστάλησαν και παραδόθηκαν εντός 5 λεπτών, παράλληλα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr».

Πρώτη φορά η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών με την λήψη sms εφαρμόστηκε το 2021, μέσω ειδικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη γενική διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι «τρεις στους τέσσερις υποψηφίους ζήτησαν και έλαβαν με SMS τα αποτελέσματά τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ταυτόχρονα με την ανάρτησή τους. Για δεύτερη χρονιά, αξιοποιούμε την τεχνολογία για να διευκολύνουμε τους μαθητές».

Τι λένε παιδιά που αρίστευσαν :

Αχιλλέας Λυδάκης 19.110 μόρια

Ένας από τους πρώτους των πρώτων από την Κρήτη, ο Λυδάκης Αχιλλέας, που κατάφερε να συγκεντρώσει 19.110 μόρια

«Στόχος μου ήταν το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Το ότι τα κατάφερα μου δίνει χαρά, γιατί η προσπάθεια ήταν μεγάλη» είπε ο αριστούχος των πανελλαδικών εξετάσεων Λυδάκης Αχιλλέας, ο οποίος ετοιμάζεται για τις σπουδές του. 

Μαρία Ειρήνη Ζηδιανάκη , 19.000 μόρια

Η Ζηδιανάκη Μαρία Ειρήνη με 19.000 μόρια, τονίζει πως «κόπος και ξενύχτια ανταμείφθηκαν». Η Μαρία Ειρήνη, αναφορικά με το περασμένο σχολικό έτος έκανε λόγο για μια «συνειδητή προσπάθεια» ώστε να πιάσει τον στόχο της ο οποίος δεν είναι άλλος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Η νεαρή αριστούχος έκανε ειδική αναφορά στην, καταλυτικής σημασίας, φροντίδα που έλαβε από την οικογένεια και τους καθηγητές της ενώ δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την έκβαση της προσπάθειας της.

Κουτρουμπή Μαρία18.820 μόρια

Η Κουτρουμπή Μαρία, κατάφερε να συγκεντρώνει 18.820 μόρια σημειώνοντας πως «κλειδί η καλή προετοιμασία», δήλωσε στο neakriti.gr η Μαρία Κουτρουμπή, με την ίδια να ξεκινάει την σκληρή προσπάθεια ήδη από τους περσινού θερινούς μήνες.

Παρά το φόρτο εργασίας και τις μεγάλες απαιτήσεις που επέβαλε ο υψηλός στόχος της, η Μαρία ανέφερε ότι δεν στερήθηκε τίποτε, ενώ παράλληλα δεν χρειάστηκε να διαβάζει ατελείωτες ώρες ώστε να τα καταφέρει. «Είχα πρόγραμμα», ανέφερε η ίδια σημειώνοντας ότι το αντικείμενο με το οποίο θέλει να ασχοληθεί στην ζωή της είναι η Ιατρική.

Άγγελος Σφυράκης, 18.775 μόρια

Με στόχο να γράψει όσο καλύτερα μπορούσε και χωρίς να έχει αποφασίσει σε ποια σχολή θέλει να περάσει ο Άγγελος Σφυράκης με 18.775 μόρια στο πεδίο Επιστημών Υγείας, σχεδιάζει ελεύθερα τις επιλογές που έχει λέγοντας με βεβαιότητα ότι αν υπήρχε ή υπάρχει μυστικό επιτυχίας, αυτό είναι ένας καλός προγραμματισμός που τα περιλαμβάνει όλα.  

«Δεν ξέρω που θέλω να πάω, τι θέλω να κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr, «πρέπει να βρω τι μου αρέσει πραγματικά και να πάω να το σπουδάσω». Παράλληλα συμπληρώνει: «Δεν ξέρω αν το θέλω να πάω ιατρική παρά τα μόρια που έχω γράψει. Αυτό πρέπει να δω». 

Αγάπη Τζωρμπατζάκη, 18.740 μόρια

Η Τζωρμπατζάκη Αγάπη, κατάφερε να συγκεντρώσει 18.740 μόρια.

Για την επιτυχία της αυτής λέει στο neakriti.gr: 

«Ήμουν στο 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου, στο 1ο πεδίο. Η πρώτη μου επιλογή είναι Ψυχολογία. Οι συνθήκες φέτος και πέρυσι ήταν σίγουρα περίεργες. Ωστόσο, τα καταφέραμε και οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Πλέον ξεκινάει κάτι καινούργιο, κάτι δύσκολο αλλά και ενδιαφέρον! Για τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν Ψυχολογία, έχω να πω ότι αξίζουν να το κυνηγήσουν. Κι εγώ πίστευα ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, ωστόσο τελικά ήταν πιο εύκολο απ’ ό,τι περίμενα. Είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος καλά και να μην έχεις άγχος. Έτσι, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα».

Μυρτώ Θαλασσινού,  18.670 μόρια

Η Θαλασσινού Μυρτώ με 18.670 μόρια αναφέρει για την επιτυχία της αυτή τα εξής

«Νιώθω μεγάλη χαρά. Ήμουν στο 4ο πεδίο και θέλω να σπουδάσω στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα . Προφανώς νιώθω ικανοποίηση, καθώς ανταμείφθηκαν οι κόποι τόσων χρόνων. Σίγουρα η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ περίεργη. Πλέον χαίρομαι που τελείωσε αυτός ο «κύκλος» και ανυπομονώ να σπουδάσω».

Καλλιόπη Χριστοφακάκη, 18.600 μόρια

Η Χριστοφακάκη Καλλιόπη με 18.600 μόρια τονίζει: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω των συνθηκών με την πανδημία. Ωστόσο, η υπομονή, η επιμονή και η αισιοδοξία μου ήταν τα βασικά μου εφόδια όλο αυτό το διάστημα. Επειδή ασχολούμαι με τον πρωταθλητισμό στην κολύμβηση, διαχειριστικά το άγχος και με πρόγραμμα τα κατάφερα. Στις πρώτες μου επιλογές βρίσκεται η Σχαλή Δόκιμων Σμαιοφόρων Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά και η Νομική Σχολή Αθηνών».

Πέτρος Ιωάννης Τουρνάς, 18.540 μόρια 

Ο Πέτρος Ιωάννης Τουρνάς, πέτυχε 18.540 μόρια τονίζοντας πως σκληρή δουλειά, στοχευμένη μελέτη και εντατική προετοιμασία είναι τα στοιχεία που τον βοήθησαν να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα, στις φετινές εξετάσεις. «Χρειάζεται αυτοπεποίθηση, αλλά όχι έπαρση», ανέφερε ο ίδιος. Η πρώτη επιλογή του Πέτρου είναι εκείνη των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Αθήνα μιας και τον γοητεύουν τα μαθηματικά και ο προγραμματισμός.

Στεφανία Κεφαλογιάννη, 18.300 μόρια

Η Κεφαλογιάννη Στεφανία με 18.300 μόρια αισιοδοξεί οτι θα καταφέρει να σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

«Σίγουρα η χαρά που νιώθω είναι μεγάλη. Ανταμείφθηκαν όλοι μου οι κόποι.Ηταν μια αρκετά δύσκολη χρονία, γεμάτη άγχος, όμως τα καταφέραμε. Ήμουν στο 2ο πεδίο. Θέλω να σπουδάσω Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΑΠΘ. Θα περάσω, όπως όλα δείχνουν, σ’ αυτή τη σχολή» τονίζει στο neakriti.gr, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα που πέτυχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Χριστίνα Κεφαλληνού,18.300 μόρια

Η Κεφαλληνού Χριστίνα, συγκεντρώνοντας 18.300 μόρια, ανέφερε πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτή η χρονιά και για την Χριστίνα Κεφαλληνού καθώς η νεαρή μαθήτρια κατάφερε να συγκεντρώσει 18.300 μόρια. «Ήταν μια παράξενη χρονιά καθώς από την μία ήταν ο ενθουσιασμός για το τέλος του σχολείου και από την άλλη το άγχος των πανελληνίων», σημείωσε η ίδια. Στην καλή προετοιμασία στάθηκε και η Χριστίνα όπως και στην στήριξη από τις καθηγήτριες και τους καθηγητές της. Η πρώτη επιλογή της νεαρής μαθήτριας είναι η Χημικών Μηχανικών στην Αθήνα καθώς ο συνδυασμός φυσικής, μαθηματικών και χημείας την ενθουσιάζει.

Αγγελική Λουλουδάκη , 18.260 μόρια

Εξαιρετικά χαρούμενη μετά τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων η Αγγελική Λουλουδάκη με την επίδοση της να ξεπερνάει το 18.200 μόρια.

Η Αγγελική ξεκαθάρισε ότι η επιτυχία δεν είναι ζήτημα μιας χρονιάς αλλά μια διαδικασία η οποία ξεκινάει από τα πρώτα σχολικά χρόνια, εξηγώντας παράλληλα ότι η πειθαρχία και η πίστη στην αξία της γνώσης πέραν της βαθμοθηρίας είναι θεμέλιο για μια ουσιαστική σχέση με το σχολείο. Ειδική αναφορά έκανε η νεαρή αριστούχος στην βοήθεια και την φροντίδα των γονέων της με την μητέρα της να διατηρεί την ιδιότητα της τοπογράφου και τον ευτυχή πατέρα να είναι φυσικός. Η παράδοση της οικογένειας της Αγγελικής στις θετικές επιστήμες φαίνεται να συνεχίζεται από την ίδια, καθώς στόχος της είναι η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης.

Μιχάλης Τζωρτζουλάκης, 18.100 μόρια 

Ικανοποίηση και για τον Μιχάλη Τζωρτζουλάκη καθώς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τον βρήκε στα 18.100 μόρια.

Ο νεαρός μαθητής αναφέρθηκε συνολικά στην δύσκολη εμπειρία που είχε η γενιά του κατά τα χρόνια του λυκείου, καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε στην εκπαιδευτική διαδικασία να πραγματοποιηθεί με τους παραδοσιακούς όρους, πράγμα που επιβάρυνε ιδιαίτερα τους μαθητές όπως και τον ίδιο. Ο Μιχάλης στάθηκε στην επιμονή, τον καλό προγραμματισμό και την αντοχή που απαιτεί η δύσκολη αποστολή των πανελλαδικών ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μεγάλη στήριξη που έλαβε από την οικογένεια του.

Στόχος του Μιχάλη η Ιατρική Σχολή Ηρακλείου με τον ίδιο να εξηγεί, στο neakriti.gr, ότι η αίγλη του τμήματος και οι πολλές ευκαιρίες, που συνεπάγεται η φοίτηση σε αυτό, είναι οι βασικοί λόγοι που ευελπιστεί να σπουδάσει εκεί.

Απόστολος Διαμαντάρας, 17.500 μόρια 

«Οι κόποι, η μελέτη, το διάβασμα και η συγκέντρωση των δυο τελευταίων χρόνων απέδωσαν καρπούς, μπόρεσα να ανταποκριθώ στον πολυπόθητο στόχο μου και να εισαχθώ στην νομική σχολή» τόνισε περιχαρής για το αποτέλεσμα της βαθμολογίας του ο Απόστολος Διαμαντάρας. 

 

«Αναντικατάστατος οδηγός μου ήταν ο προγραμματισμός και η οργάνωση, ώστε , με αυτά τα δυο «όπλα», να διασφαλίσω την επιτυχία μου. Αυτό όμως δεν θα επιτυγχάνονταν δίχως την αγαστή συνεργασία της μελέτης και της ψυχαγωγίας, καθώς φρόντισα να μην στερηθώ τη διασκέδαση, τους συγγενείς και φίλους μου» πρόσθεσε, συγκεντρώνοντας 17.500 μόρια .  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News