ΣΓΤΠΗ: Περιοδείες συνδικάτου για απεργία στις 30 Ιουνίου

Κρήτη
ΣΓΤΠΗ: Περιοδείες συνδικάτου για απεργία στις 30 Ιουνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμάκιο του Συνδικάτου βρέθηκε σε χώρους δουλειάς του κλάδου σε ΒΙΠΕ και Μαλάδες και συζήτησε με τους εργαζόμενους για την απεργία, που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών με αίτημα την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ

Σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 κλιμάκιο του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, βρέθηκε σε χώρους δουλειάς του κλάδου σε ΒΙΠΕ και Μαλάδες και συζήτησε με τους εργαζόμενους για την απεργία στις 30 Ιούνη, που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών με βασικό αίτημα την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Από το κλιμάκιο, αναδείχθηκε η ανάγκη να πυκνώσουν οι γραμμές του Συνδικάτου, να μπουν περισσότεροι συνάδελφοι τους στη μάχη για τη βελτίωση των όρων δουλειάς και ζωής τους.

Ξεκαθαρίστηκε πως η 30η Ιούνη θα είναι η έναρξη ενός μεγάλου κύκλου εργατικών διεκδικητικών αγώνων, με σκοπό να καλυφθούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της εργατική τάξης.

Από τη μεριά των συναδέλφων στους χώρους δουλειάς εκφράστηκε η αγανάκτηση και η οργή για την ακρίβεια σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για το μισθό που δε φτάνει ούτε για τις πρώτες 10 μέρες του μήνα αλλά και ο προβληματισμός για το πως μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Το απεργιακό ραντεβού για τον κλάδο μας, στο Ηράκλειο, δόθηκε την Πέμπτη 30 Ιούνη στην Οδό Ι στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου με μηχανοκίνητη πορεία προς τα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου.

Καλούμε κάθε συνάδελφο του κλάδου να έρθει σε επαφή με το Συνδικάτο, να γίνει μέλος του και να παλέψουμε για όρους δουλειάς και ζωής στο ύψος των σύγχρονων αναγκών τους κλάδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News