Κρήτη

Πανελλήνιες 2022: Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων

Οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν στους υποψήφιους και με τη νέα διαδικασία μέσω SMS στο κινητό τους τηλέφωνο

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και στην Κρήτη μπαίνει σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου, καθώς λίγο μετά τη 01:00 το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση, ενώ θα γνωστοποιηθούν στους υποψήφιους και με τη νέα διαδικασία μέσω SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην παραπάνω ιστοσελίδα, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Μηχανογραφικό

Στο μεταξύ, οι μαθητές (ΓΕ.Λ.- ΕΠΑ.Λ.) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο πρέπει μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή ΠΜΔ.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου έτους 2022 ξεκίνησαν την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

Λιγότεροι οι εισακτέοι

Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, τις ΑΣΠΑΙΤΕ και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες φέτος είναι 68.394, κατά 10% λιγότεροι από πέρυσι (60.070 το 2021). Στο παραπάνω νούμερο δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο Εμπορικό Ναυτικό. Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων σε αρκετές περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων ίδιου γνωστικού αντικειμένου, αναμένεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι, για να εισαχθεί ένας υποψήφιος, πρέπει να έχει ίση ή μεγαλύτερη βαθμολογία από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στη σχολή, το τμήμα ή την εισαγωγική κατεύθυνση που επιθυμεί.

Σημειώνεται ότι 393 σχολές έχουν κρατήσει ίδιο τον συντελεστή βαρύτητας με πέρυσι. Κάποια τμήματα, για παράδειγμα Γεωπονική Αμαλιάδας, Μουσειολογία Πύργου και Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων Αγρινίου δε θα δεχτούν φέτος φοιτητές. Να σημειωθεί επίσης πως η εξέταση των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων συνεχίζεται μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Αποτελέσματα με γραπτό μήνυμα

Οι βαθμοί θα αναρτηθούν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι υποψήφιοι μπορούσαν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία ήταν διαθέσιμη έως και την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Η διαδικασία - Πώς θα γίνει η ανάρτηση βαθμολογιών

Οι διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αύριο το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, καλούνται να παραδώσουν στους διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν:

α. τα αποκόμματα των τετραδίων και

β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων. Ο (υπο)διευθυντής κάθε ΓΕ.Λ. μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων. Στη συνέχεια οι (υπο)διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες μόνο τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς υποψηφίων. Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, θα πρέπει οι (υπο)διευθυντές των ΓΕ.Λ. να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια