Ηράκλειο: Σταφίδα στα αζήτητα στοιβαγμένη σαπίζει στις αποθήκες της ΚΣΟΣ (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Σταφίδα στα αζήτητα στοιβαγμένη σαπίζει στις αποθήκες της ΚΣΟΣ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαξίωση χωρίς τέλος για το «χρυσό» προϊόν της Κρήτης

Σε απόγνωση βρίσκονται οι σταφοδοπαραγωγοί της Κρήτης και ιδιαίτερα του Ηρακλείου, που μετά τις χρυσές δεκαετίες για την «ξανθιά γόησα»  όπως αποκαλούνταν, την βλέπουν να σαπίζει μέσα στις αποθήκες της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Σουλτανίνας (ΚΣΟΣ).

Η εικόνα των 250 και πλέον τόνων να γεμίζουν αράχνες σοκάρει, ενώ η όποια απάντηση εκκρεμεί στο πεδίο της αποζημίωσης για τη ζημιά από το 2020 που έμειναν τόνοι αδιάθετοι, δεν καλύπτει ούτε τη φετινή χρονιά, που αναμένεται να είναι από τις χειρότερες, καθώς οι παραγωγοί δεν έχουν καν κίνητρο να παράξουν σταφίδα. Σοβαρές και ουσιαστικές Πολιτικές από την κυβέρνηση και το υπουργείο ζήτησε ο Πρόεδρος της ΚΣΟΣ που σχολίασε με δεικτικό τρόπο ότι εκτός οποιασδήποτε ενίσχυσης και αποζημίωσης έμεινε μόνο η σταφίδα της Κρήτης, επιρρίπτοντας ευθύνες και στους πολιτικούς του νησιού.

Κρίσιμο σημείο της κατηφόρας που έχει πάρει το προϊόν που βυθίστηκε στην κυριολεξία τα χρόνια της πανδημίας, ήταν η απόφαση για τα χρήματα που θα διατίθεντο για πρόγραμμα αναμπέλωσης και που ουσιαστικά κατέληξαν σε άλλες καλλιέργειες, με τον πρόεδρο της ΚΣΟΣ να επιρρίπτει ευθύνες και σε πολιτικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News