Λασίθι: Έπεσαν υπογραφές για την αγορά ακινήτου στον οικισμό Αρνικού Καλού Χωριού

Κρήτη
Λασίθι: Έπεσαν υπογραφές για την αγορά ακινήτου στον οικισμό Αρνικού Καλού Χωριού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω της δυστοκίας που σημειώνεται στην προώθηση ζητημάτων εγκρίσεων, αλλά και του φόρτου εργασίας στα συμβολαιογραφικά γραφεία απαιτήθηκε το χρονικό διάστημα των 2, 5 ετών για την ολοκλήρωση των προβλεπομένων διαδικασιών

Υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022,  στον Δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία του Δημάρχου  Αντώνη Ζερβού και του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλού Χωριού Γεωργίου Κουτάντου, η αγορά ακινήτου ( αποθήκη ιδιοκτησίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού 127,14 μ2) που βρίσκεται στον οικισμό του Αρνικού.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου:

«πρόκειται για μια καλοδιατηρημένη αποθήκη του Αγροτικού Συνεταιρισμού, η οποία μπορεί με πολύ μικρό κόστος, ν΄ αποτελέσει, έναν εξαιρετικό Πολυχώρο για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην συγκεκριμένη κοινότητα».

Όπως ο ίδιος εξήγησε η απόκτηση του εν λόγω ακινήτου– λόγω της θέσης του και της διαμορφωθείσας πλατείας – θα συμβάλλει πολλαπλά στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων, αλλά και στην συμπλήρωση των αναγκαίων υποδομών της κοινότητας για την τέλεση εκδηλώσεων, σ΄ έναν κατάλληλο χώρο εντός του οικισμού.

Εξ άλλου σύμφωνα με την ενημέρωση, αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αγορά μικρής οικίας πλησίον του παραπάνω κτιρίου, προκειμένου να συνδεθεί με τον συγκεκριμένο χώρο.

Να σημειώσουμε, ότι απόφαση για την αγορά του κτιρίου (Αγροτικός Συνεταιρισμός) ελήφθη από το Δ.Σ, στις 29/1/2020, ενώ λόγω της δυστοκίας που σημειώνεται στην προώθηση ζητημάτων εγκρίσεων, αλλά και του φόρτου εργασίας στα συμβολαιογραφικά γραφεία ( κτηματολόγιο, δασικοί χάρτες), απαιτήθηκε το χρονικό διάστημα των 2, 5 ετών για την ολοκλήρωση των προβλεπομένων διαδικασιών.

«Η συγκεκριμένη αγορά, σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού, για την απόκτηση ενός αξιοπρεπή χώρου για την φιλοξενία κοινωνικών εκδηλώσεων».

Μάλιστα, όπως ο ίδιος ανέφερε πως, η ενεργοποίηση του Αντιδημάρχου Έργων και Μελετών Γιάννη Μαρίνου ιδιαίτερα στο κομμάτι της διαχείριση και της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την αγορά ακινήτων κρίνεται αποτελεσματική.

Να υπενθυμίσουμε ότι, πρόσφατα ολοκληρώθηκε η αγορά οικοπέδου στον ποταμό, ώστε να προχωρήσει και να ενταχθεί η Γέφυρα Ξηροποτάμου στο πρόγραμμα Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων που έχει ανακοινωθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News