Μετρούν πληγές εννέα μήνες μετά τον καταστροφικό εγκέλαδο στον Γαλατά (βίντεο)

Κρήτη
Μετρούν πληγές εννέα μήνες μετά τον καταστροφικό εγκέλαδο στον Γαλατά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξορκίζουν το «κακό» και τις δυσκολίες με την παραδοσιακή «Γιορτή Καπρικού»

Μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης στέλνουν οι μόλις 17 μόνιμοι κάτοικοι που έχουν απομείνει στο χωριό Γαλατάς του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Το χωριό επλήγη βαρύτατα από τον θανατηφόρο σεισμό της 27ης  Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών να μείνουν άστεγοι ή να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μέσα στα κοντέινερ.

Οι κάτοικοι προσδοκούν μέσα από τα ερείπια και τα χαλάσματα  να γεννηθεί και πάλι ζωή και να κάνουν μια νέα αρχή, έχοντας στο πλευρό τους τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού ο οποίος δημιούργησε, με αφορμή το γλέντι που θα στηθεί τις επόμενες μέρες, 8 και 9 Ιουλίου ένα συγκινητικό βίντεο για την ελπίδα που παραμένει πάντα ζωντανή.

Κάθε μέρα ξυπνάω και βλέπω το σπίτι μου...

Το παλιό της σπίτι της απέχει μόλις λίγα μέτρα από το κοντέινερ. Η Γιώτα Μυλωνά ξυπνάει κάθε μέρα αντικρίζοντας το σπιτικό όπου πέρασε όλη τη ζωή της, αλλά πλέον κρίθηκε ακατάλληλο.

Η ζωή της άλλαξε δραματικά, από τη μια στιγμή στην άλλη. Όμως έστησε μια νέα ζωή μαζί με το σύζυγό της που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, έφτιαξε το μποστάνι της, παλεύει για την επιβίωση και ελπίζει με αισιοδοξία ότι σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι της και σε ένα καλύτερο μέλλον.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News