Ηράκλειο: Πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Καστέλλι

Κρήτη
Ηράκλειο: Πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Καστέλλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιχείρηση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 29 Ιουνίου

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών

θα ξεκινήσει ο 1οςΓΕΝΙΚΟΣ δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας

  • την Τετάρτη 29-06-2022 στις Τ.Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, ΚΑΡΟΥΖΑΝΩΝ, ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ, ΠΟΛΥΘΕΑΣ, ΣΜΑΡΙΟΥ Δ.Ε. Καστελλίου

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί επιθυμούν να συγκομίσουν την παραγωγή τους σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 20 (είκοσι) ημερών από τη λήξη του ψεκασμού, να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Οι τομεάρχες δακοκτονίας της Δ.Ε. Καστελλίου, στεγάζονται στο οίκημα της βιβλιοθήκης Καστελλίου περιοχή Μεϊντάνι.

Τηλ. Επικοινωνίας ΔΑΑ ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2813 407914, 2813407980

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News