Κρήτη: Αυξήθηκαν οι νοσηλείες κορωνοϊού μέσα στο Σαββατοκύριακο

Κρήτη
Κρήτη: Αυξήθηκαν οι νοσηλείες κορωνοϊού μέσα στο Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού σήμερα νοσηλεύονται συνολικά 94 ασθενείς, ενώ την Παρασκευή νοσηλεύονταν 85

Αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία της Κρήτης, σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου, συγκριτικά με τα στοιχεία της Παρασκευής 24 Ιουνίου. Στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού σήμερα νοσηλεύονται συνολικά 94 ασθενείς, ενώ την Παρασκευή νοσηλεύονταν 85.

Πιο αναλυτικά, από τους 94 ασθενείς, οι 88 βρίσκονται σε κλινική Covid και 6 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 5 είναι διασωληνωμένοι.

Αναλυτικά οι νοσηλείες που καταγράφονται στο νησί:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 17 ασθενείς, 14 σε κλινική Covid, 3 σε ΜΕΘ και διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο: Συνολικά 16 ασθενείς, 15 σε κλινική Covid και 1 σε ΜΕΘ.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 24 ασθενείς, 22 σε κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ και διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 9 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 6 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Σητείας: 10 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 6 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Νεάπολης: 6 ασθενείς σε κλινική Covid.

Σε πανελλαδικό επίπεδο

Σε πανελλαδικό επίπεδο ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 93 (59.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους ήταν 70 έτη. To 92.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, 44 (47.31%) ήταν ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 49 (52.69%) ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 216 (ημερήσια μεταβολή -2.7%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 183 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων ήταν 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου στις ηλικίες 30 – 59

Άνοιξε σήμερα,  Δευτέρα 27 Ιουνίου, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 με την 2η αναμνηστική δόση (4η  δόση) για τους πολίτες άνω των 30 ετών. Οι πολίτες ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν  στην σχετική εφαρμογή στο gov.gr για να κλείσουν το ραντεβού τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι την Κυριακή 26 Ιουνίου, οι εμβολιασμοί που  έχουν πραγματοποιηθεί φτάνουν τους 21.075.337. Την περασμένη Πέμπτη 23 Ιουνίου, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με τέταρτη δόση. «Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια», σημειώνεται σε ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, παραμένει η ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με τέταρτη δόση όσων είναι πάνω από 60 ετών. Η εισήγηση της επίτροπης έρχεται στον απόηχο της ανησυχίας που προκαλεί η εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News