Ηράκλειο: Αλλάζουν όψη τα ενετικά τείχη (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Αλλάζουν όψη τα ενετικά τείχη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες Κρητικοί αλλά και επισκέπτες επιλέγουν καθημερινά να περπατήσουν κατά μήκος των τειχών απολαμβάνοντας τη δροσιά και τη μοναδική θέα του μοναδικού οχυρωματικού έργου

Αλλάζει όψη η μοναδική περιοχή από τον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα έως τον προμαχώνα Ιησού στο Ηράκλειο με την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης και της αποκατάστασης της διαδρομής στο ισόπεδο τμήμα της ενετικής οχύρωσης.

Με τη σύμβαση που υπεγράφη στη Λότζια προβλέπεται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση φωτισμού, ανακαίνιση και επαναλειτουργία του υφιστάμενου αναψυκτήριου, αλλάζοντας την όψη στην διαδρομή από τον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα έως τον προμαχώνα Ιησού στο Ηράκλειο.    

Ο προϋπολογισμός του έργου που υπεγράφη με τον εκπρόσωπο της αναδόχους εταιρείας είναι 2.345.873,16 ευρώ και χρηματοδοτείται πλήρως από το πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Πέρα από τις παρεμβάσεις στη διαδρομή προβλέπονται νέες φυτεύσεις, ποδηλατοστάτες και προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Όπως τονίστηκε τα Τείχη γίνονται ο μεγαλύτερος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου στην πόλη, περιπάτου και αναψυχής 3,5 περίπου χιλιομέτρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News