Ηράκλειο: Σε απόγνωση οι ψαράδες - Τα σκάφη τους παραμένουν εγκλωβισμένα εδώ και μήνες (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Σε απόγνωση οι ψαράδες - Τα σκάφη τους παραμένουν εγκλωβισμένα εδώ και μήνες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγονος ο διαγωνισμός για την απάμμωση του αλιευτικού καταφυγίου Καστρίου

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται οι επαγγελματίες ψαράδες καθώς τα αλιευτικά σκάφη τους παραμένουν εγκλωβισμένα εδώ και 8 μήνες στο αλιευτικό καταφύγιο του Καστρίου λόγω της μεγάλης ποσότητας άμμου στην είσοδο του λιμανιού. 

Ο διαγωνισμός για την απάμμωση του λιμανιού κατέστη άγονος, με τους ψαράδες να βρίσκονται σε απόγνωση ενώ την ίδια ώρα επαγγελματίες ζητούν να μην απομακρυνθεί η άμμος, εν μέσω της τουριστικής σεζόν, καθώς αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό. 

Τη χρυσή τομή στο πρόβλημα επιχειρεί να δώσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν μικροπαρεμβάσεις στο αλιευτικό καταφύγιο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ψαράδες, δηλώνει ο Γιάννης Βαρδαβάς.

Εντωμεταξύ, άγονος κατέστη και ο διαγωνισμός για την πώληση της άμμου η οποία απομακρύνθηκε από το αλιευτικό καταφύγιο της Άρβης, καθώς αυτή ανήκει στην Κτηματική υπηρεσία.    

Αν και ο νόμος είναι σαφής σε σχέση με την άμμο η οποία αποτελεί έσοδο της Κτηματικής υπηρεσίας, ο δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης επισημαίνει την ανάγκη επιστροφής της άμμου στις παραλίες. 

Την ίδια ώρα, επιδεινώνεται το πρόβλημα της διάβρωσης της ακτογραμμής, με τον δήμαρχο Βιάννου να επισημαίνει ότι δεν έχουν δρομολογηθούν παρεμβάσεις καθώς η μελέτη που εκπονήθηκε δεν έχει τύχει χρηματοδότησης. 

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News