Κρήτη: Χωρίς τέλος ο κύκλος βίας κατά των γυναικών - Ψυχολογική η μορφή που ασκείται περισσότερο (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Χωρίς τέλος ο κύκλος βίας κατά των γυναικών - Ψυχολογική η μορφή που ασκείται περισσότερο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διψήφιος είναι κάθε μήνα ο αριθμός των γυναικών από την δυτική Κρήτη και κυρίως από τα μεγάλα αστικά που παίρνουν το κουράγιο και περνούν το κατώφλι του συμβουλευτικού κέντρου γυναικών του δήμου Ρεθύμνου για να ζητήσουν την βοήθεια των ειδικών

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν κυρίως την τελευταία διετία τα περιστατικά σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης των γυναικών, με τους ειδικούς να κρούουν πλέον «καμπανάκι» σε θεσμούς και κοινωνία ώστε να ενεργοποιηθούν στηρίζοντας κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Διψήφιος είναι κάθε μήνα ο αριθμός των γυναικών από την δυτική Κρήτη και κυρίως από τα μεγάλα αστικά που παίρνουν το κουράγιο και περνούν το κατώφλι του συμβουλευτικού κέντρου γυναικών του δήμου Ρεθύμνου για να ζητήσουν την βοήθεια των ειδικών ώστε να αντιμετωπίσουν προβλήματα κακοποιητικής συμπεριφοράς που δέχονται από συντρόφους ή συζύγους.

Το μεγαλύτερο υπόγειο «αγκάθι» όμως, είναι η ψυχολογική βία που συχνά ασκείται στις γυναίκες με συνέπειες στην ψυχολογική και σωματική τους υγεία.

Με αφορμή μάλιστα τον διψήφιο -κάθε μήνα- αριθμό γυναικών κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα σε Ρέθυμνο και Χανιά που ζητούν βοήθεια συμβουλευτικής, οι επιστημονικοί φορείς καλούν άπαντες να μετατρέψουν την σιωπή τους σε φωνή. 

Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά και η υγειονομική κρίση, διόγκωσαν το πρόβλημα με θύματα πάντα τις γυναίκες και παρότι η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη συγκριτικά με προηγούμενες δεκαετίες, εντούτοις, το κακό είναι εδώ ζητώντας επιτακτικά λύσεις

Όπως παρουσιάστηκε σε ειδική ημερίδα στο Ρέθυμνο τα τελευταία χρόνια οι αριθμοί παρουσιάζουν αυξητική τάση, με τους ειδικούς να προτρέπουν γυναίκες και κοινωνία να μετατρέψουν την σιωπή τους σε φωνή.

Στην ημερίδα που παρακολούθησαν ειδικοί που εργάζονται σε διάφορες δημόσιες δομές, το μήνυμα ήταν πως καμία γυναίκα δεν πρέπει να φοβάται, αφού ποτέ δεν είναι μόνη της. 

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News