Χανιά: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων (βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο την προώθηση των αιτημάτων των ιδιοκτητών ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων, ολοκληρώθηκε στο ινστιτούτο επαρχιακού Τύπου στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου Χανίων, η ετήσια τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΗΠΕ

Με στόχο την προώθηση των αιτημάτων των ιδιοκτητών ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων, ολοκληρώθηκε στο ινστιτούτο επαρχιακού Τύπου στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου Χανίων, η ετήσια τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ).

Στις εκλογές που διεξήχθησαν μεταξύ των μελών, αναδείχθηκαν για το νέο ΔΣ οι: Γιώργος Μιχαλόπουλος, εκδότης της Εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, ο Δημήτριος Πλεμμένος, εκδότης ημερήσιας εφημερίδας της Καλαμάτας, ο Ιωάννης Κουτσολιόντος, εκδότης ημερήσιας εφημερίδας των Ιωαννίνων, ο Γιώργος Κατσαΐτης, εκδότης ημερήσιας εφημερίδας της Κέρκυρας και η Ελένη Διαφωνίδου, εκδότρια ημερήσιας εφημερίδας της Ξάνθης.

Οι πέντε νεοεκλεγέντες, τόνισαν ότι οι ημερήσιες περιφερειακές εφημερίδες στην Ελλάδα, με δυσκολία επιβιώνουν και ότι πρωταρχικός στόχος του νέου ΔΣ θα πρέπει να είναι η ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν σε θεσμικά και οικονομικά ζητήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι μέτρα σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο για να στηριχτούν οι περιφερειακές εφημερίδες παρουσίασε στη διάρκεια της παραμονής του στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στα Χανιά, χθες, με αφορμή τη σύγκληση της 25ης ετήσιας εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης των μελών του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Βασικός πυλώνας των μέτρων είναι οι ενισχύσεις, με κυριότερη αυτή που αφορά στο υψηλό κόστος του χαρτιού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επαναλάβει και θα ξαναδώσει στήριξη, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια. «Θα ενισχύσουμε το μεταφορικό κόστος, θα ενισχύσουμε μέρος της ανατίμησης του χαρτιού, ενώ ενισχύσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές σε ό,τι αφορά το ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Επιπλέον, έκανε γνωστή την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τις εφημερίδες της περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό του ψηφιακού εξοπλισμού τους. Σύντομα αναμένεται να αρχίσει και η διαβούλευση για το νομοσχέδιο που αφορά στην ενίσχυση της διαφάνειας στον Τύπο. Πρόσθεσε δε πως δρομολογούνται και άλλες παρεμβάσεις, που ως στόχο έχουν «να διαμορφώσουν τις συνθήκες ώστε να απαντά με επάρκεια ο Τύπος της περιφέρειας στις αλλαγές που χαρακτηρίζουν τον κλάδο, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News