Συντάξεις Ιουλίου: Εβδομάδα πληρωμών - Τι ισχύει με τις εκκρεμείς

Κρήτη
Συντάξεις Ιουλίου: Εβδομάδα πληρωμών - Τι ισχύει με τις εκκρεμείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά οι ημερομηνίες για την πληρωμή των συντάξεων ανά ταμείο

Εβδομάδα πληρωμών είναι η επόμενη για τις συντάξεις Ιουλίου 2022, με τρεις ημέρες κλειδιά για την καταβολή τους.

  • Ειδικότερα, την Δευτέρα 27 Ιουνίου καταβάλλονται οι συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ.
  • Την Τρίτη 28 Ιουνίου θα γίνει η πληρωμή συντάξεων σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ταμεία τραπεζών με ΑΜΚΑ 1,3,5,7,9.
  • Τέλος, την Τετάρτη 29 Ιουνίου καταβάλλονται οι συντάξεις σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ταμεία τραπεζών με ΑΜΚΑ 0,2,4,6,8.

//--> //-->

ΕΦΚΑ: Η πορεία των εκκρεμών συντάξεων

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου, έχουν πραγματοποιηθεί 340.000 απονομές συντάξεων σε 17 μήνες. Ακόμη, 200 υποθέσεις έχουν πάει στην επιτροπή λαθών και σε 80 εξ αυτών εντοπίστηκαν λάθη.

Το 20% των συντάξεων με το σύστημα fast track, παρουσιάζουν αποκλίσεις και τα λάθη εντοπίζονται κυρίως όταν ο συνταξιούχος έχει διαδοχική ασφάλιση σε διαφορετικά ταμεία. Όπως τονίζει το υπουργείο, η καταβολή των προσαυξήσεων και η διόρθωση των λαθών θα γίνεται σε 3-4 μήνες.

//--> //-->

Τι ισχύει στην Κρήτη

Στην μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ρυθμό απονομής κύριων συντάξεων και στην Κρήτη, αναφέρθηκε ο Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας πρόσφατα στο neakriti.gr.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις «αγγίζαν» τις 4.291 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 στην Κρήτη, που μεταφράζεται σε μείωση εκκρεμοτήτων περίπου 35% σε σχέση με έξι μήνες πριν.

Οι ληξιπρόσθεμες συντάξεις στην Κρήτη ανέρχονταν στις 6.500 τον Φεβρουάριο του 2022, όταν τον Αύγουστο του 2021 «άγγιζαν» τις 11.000.

«Στόχος του ΕΦΚΑ είναι ο δικαιούχος να λαμβάνει την οριστική και πλήρη σύνταξη, 90 ημέρες μετά την αίτηση του», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου, υπενθυμίζοντας ότι ληξιπρόθεσμες λογίζονται οι συντάξεις που εκκρεμούν για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News