Ρέθυμνο: Επικοινωνία Κεφαλογιάννη - Πέτσα για κρίσιμα υπό εξέλιξη ζητήματα

Κρήτη
Ρέθυμνο: Επικοινωνία Κεφαλογιάννη - Πέτσα για κρίσιμα υπό εξέλιξη ζητήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφορμή υπήρξε η απόφαση για την επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 14.620.305,74€ σε ΟΤΑ της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών τους που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις

Επικοινωνία αναφορικά με τα κρίσιμα υπό εξέλιξη ζητήματα για την τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανό Πέτσα.

Αφορμή υπήρξε η απόφαση για την επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 14.620.305,74€ σε ΟΤΑ της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών τους που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την 24η Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με την απόφαση, για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου η κατανομή έχει ως εξής:

• Δήμος Ρεθύμνης Ρεθύμνου (13776/10.05.2022) 1.628.184,76 €

• Δήμος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου  (5846/10.05.2022) 294.710,00 €

Για την εξόφληση των ανωτέρω υποχρεώσεών τους, οι επιχορηγούμενοι ΟΤΑ θα υποβάλλουν στη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής - Τμήμα Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, τις Εντολές Εξόφλησης, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία της παρ. 5 του άρθρου 2 της αριθμ. 28528/4.05.2022 (ΑΔΑ: 684Φ46ΜΤΛ6-ΣΚ9) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης έθεσε εκ νέου το σύνολο των σημαντικών προτεραιοτήτων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου προκειμένου να μη χαθούν ευκαιρίες και αναπτυξιακές δυνατότητες.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης επικοινώνησε με τον κ. Πέτσα για να τον ευχαριστήσει για τη συνέχιση της ουσιαστικής στήριξης των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, τονίζοντας :

«Η απόφαση για την επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 14.620.305,74 € σε ΟΤΑ της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών αποτελεί την ικανοποίηση ενώ δίκαιου, αιτήματος της αυτοδιοίκησης με δεδομένο ότι η παρέμβαση αυτή αποτελεί μια σημαντική οικονομική βοήθεια. Επιπρόσθετα, είχα την ευκαιρία να συζητήσω εκ νέου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πέτσα για τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου προκειμένου να συνεχίσουμε συντονισμένα τη θεσμική συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, αναπτύσσοντας ένα ολοκληρωμένο πλέγμα πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων μέσα από την αξιοποίηση ευκαιριών, χρηματοδοτήσεων και εργαλείων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News