Καύσωνας: Γεμίζουν ασφυκτικά οι παραλίες της Κρήτης - Ανάσα δροσιάς την Δευτέρα (εικόνες)

Κρήτη
Καύσωνας: Γεμίζουν ασφυκτικά οι παραλίες της Κρήτης - Ανάσα δροσιάς την Δευτέρα (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πιο γνωστές πλαζ γεμίζουν από κόσμο, ενώ στο Κοκκίνη Χάνι (Αρίνα) και στον Καρτερό, για παράδειγμα, τις μεσημεριανές ώρες οι απλωμένες στην άμμο ομπρέλες αυξάνονται συνεχώς

Κορυφώνεται δειλά δειλά το κύμα κάυσωνα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες, δεκάδες Κρητικοί έσπευσαν στις παραλίες για να δροσιστούν. Οι πιο γνωστές πλαζ γεμίζουν από κόσμο, ενώ στο Κοκκίνη Χάνι (Αρίνα) και στον Καρτερό, για παράδειγμα, τις μεσημεριανές ώρες οι απλωμένες στην άμμο ομπρέλες αυξάνονται συνεχώς.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος μίνι καύσωνας γι’ αυτό το καλοκαίρι έρχεται και στην Κρήτη, με τις θερμοκρασίες - όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - να κυμαίνονται γύρω στους 40 σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς να αποκλείεται να σημειωθούν κατά τόπους ακόμα και 41 βαθμοί της κλίμακας κελσίου, ενώ στο νησί δεν θα ξεπεράσουν του 39 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα νότια, το διήμερο της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης

⇒ Η Ευρώπη υποδέχεται το πρώτο κύμα καύσωνα - Εντυπωσιακές εικόνες

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώιμο κύμα καύσωνα ξεκίνησε από την Ισπανία και στη συνέχεια μετακινήθηκε προς τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία. Και τις τελευταίες ημέρες έφτασε και στη Γηραιά Ήπειρο, με θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμα και τους 43,2 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας τα ρεκόρ των τελευταίων εκατό χρόνων. Αλλά, την ίδια στιγμή, από κύμα καύσωνα πλήττονται και πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Μάλιστα, στο Κάνσας χιλιάδες βοοειδή έχουν πεθάνει λόγω της υψηλής ζέστης και της υγρασίας.

Υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται από το Σαββατοκύριακο, πότε και θα δούμε την αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας, η οποία όμως θα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News