Χερσόνησος: Στο «ηλεκτρονικό» σφυρί πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα

Κρήτη
Χερσόνησος: Στο «ηλεκτρονικό» σφυρί πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα δίχτυα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει μπλεχτεί το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα “Village Resort & Waterpark” που βρίσκεται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης, στη Χερσόνησο

Στα δίχτυα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει μπλεχτεί το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα “Village Resort & Waterpark” που βρίσκεται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης, στη Χερσόνησο. Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί στις 30 Δεκεμβρίου - εφόσον δεν υπάρξει κάποια κίνηση για την αναστολή της διαδικασίας, καθώς μεσολαβεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα - να χτυπήσει το ηλεκτρονικό “σφυρί” για το εν λόγω ξενοδοχείο.

Να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της εταιρείας Ι. CON.Τ. του Oμίλου ΕΛΤΕΡΓΑ, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του Real Estate από το 1999. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της I. CON.T., η κατασκευή της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας αποτέλεσε το πιο πρόσφατο μεγάλο project της εταιρείας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια χωρίς τη συνδρομή κάποιας κρατικής επιδότησης. Το ξενοδοχείο, το οποίο παλαιότερα λειτουργούσε κάτω από την επωνυμία “Meltemi Village”, έχει παραχωρηθεί προς αξιοποίηση με δωδεκαετές συμβόλαιο στη “Zeus Hotels”, η οποία, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με τον πλειστηριασμό που έχει δρομολογηθεί να διεξαχθεί τον προσεχή Δεκέμβριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η τουριστική μονάδα βρίσκεται κανονικά σε λειτουργία.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο ποσό των 19,015 εκατ. ευρώ, ωστόσο, όπως επισημαίνει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου, η αξία του συγκεκριμένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος εκτιμήθηκε από μεγάλο διεθνή χρηματοπιστωτικό όμιλο και κυμαίνεται πάνω από τα 35 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες για το πότε πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εκτίμηση. Να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από την Cepal Hellas, με το ποσό της οφειλής για το οποίο έγινε η κατάσχεση να ανέρχεται στις 400.000 ευρώ.

Το ακίνητο περιλαμβάνει μια έκταση συνολικής επιφάνειας 38.154,31 τ.μ., η οποία βρίσκεται στη θέση Σπήλιος στην Χερσόνησο και προήλθε από τη συνένωση 8 όμορων αγροτεμαχίων. Στην εν λόγω έκταση έχουν ανεγερθεί κτηριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες λειτουργεί κανονικά το τετράστερο ξενοδοχείο “Village Resort & Waterpark”.

Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν θέατρο, Waterpark, 3 πισίνες, γήπεδο ποδοσφαίρου, χώρο στάθμευσης και φυτεύσεις. Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, διαπιστώθηκε ότι η μονάδα είναι συνηθισμένης κατασκευής και συντήρησης, ενώ λόγω της παλαιότητας του ξενοδοχείου επισημαίνεται ότι κρίνεται απαραίτητη μια εκτεταμένη ανακαίνιση σε πρώτο χρόνο στην εξωτερική όψη των κτηρίων και δευτερευόντως στο εσωτερικό των δωματίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News