Άγιος Νικόλαος: Αυτός είναι ο 46χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών - Προφυλακίστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Αυτός είναι ο 46χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών - Προφυλακίστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για τον (επ.) ΓΕΡΟΝΤΗ (ον.) Ιωάννη του Γεωργίου και της Ζαμβίας που γεννήθηκε το 1976 στην Άγιο Νικόλαο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν μετά από εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 46χρονου προπονητή πολεμικών τεχνών που εμπλέκεται σε υποθέσεις κατά ανηλίκων και έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος. Πρόκειται για τον Ιωάννη Γεροντή του Γεωργίου και της Ζαμβίας που γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο και σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων κάτω των 15 ετών.

Πρόκειται για τη δεύτερη δημοσιοποίηση στοιχείων κατηγορουμένων για  πράξεις σε βάρος ανηλίκων μέσα σε λιγότερο από 15 μέρες, μετά την υπόθεση στη Μεσαρά από τον άνδρα που κατηγορείται για το βιασμό του γιου της συντρόφου του.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, 6 Ιουνίου, ο 46χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ αργά το απόγευμα και μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, ολοκληρώθηκε η κατάθεσή του 46χρονου, ενώπιον της ανακρίτριας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου τηλεφωνικά στους αριθμούς 28410-91410  και 28410-91413 , για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 20-07-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Βαγγέλης Στρατουδάκης: Υπάρχουν ακόμα στοιχεία να φανούν

«Η υπόθεση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και έχουν ακόμα να καταθέσουν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι θα δώσουν και την άλλη εκδοχή», τόνισε εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου Νεαπόλεως, αμέσως μετά την ομόφωνη απόφαση της ανακρίτριας και της εισαγγελέως, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του 46χρονου προπονητή, Βαγγέλης Στρατουδάκης.

Ειδικότερα, όπως είπε: «Ήταν μία μακροσκελής διαδικασία, η οποία διήρκησε επτά με οκτώ ώρες περίπου. Θεωρώ παρόλα αυτά, ότι η όλη υπόθεση, βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και έχουν ακόμα να καταθέσουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι θα δώσουν και την άλλη εκδοχή. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ακόμα κάποια στοιχεία να φανούν. Έχουμε ακόμα - οι δικηγόροι - δρόμο μπροστά μας, ώστε να αναδείξουμε την πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι μέσω των συνηγόρων του ο ίδιος δηλώνει θύμα κατευθυνόμενων καταγγελιών με στόχο την προσωπική και επαγγελματική του εξόντωση.

Κοινός τόπος στις καταθέσεις των νεαρών αθλητών είναι η περιγραφή πως ο 46χρονος εμφανιζόταν μόνο με το εσώρουχο του μπροστά στα παιδιά, αναγκάζοντάς τα να του κάνουν μασάζ και να τον θωπεύουν στην περί γενετική περιοχή, ενώ ίδιος έβλεπε πορνό στο κινητό του.

Σε άλλες περιπτώσεις φέρεται να θώπευε ο ίδιος τα παιδιά, να εμφανίζεται γυμνός και να προτρέπει τα παιδιά να κάνουν τις ίδιες κινήσεις με τον ίδιο. Πράξεις που φέρονται να έχουν εκτυλιχθεί είτε στα περιθώρια των προπονήσεων, είτε στα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν κατά τη συμμετοχή τους σε αγώνες.

Στην περίπτωση της ανήλικης μαθήτριας, ενώ την είχε παραλάβει με το αυτοκίνητό του για να μεταβούν μαζί Από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο για προπόνηση και ενώ φέρεται να την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά αρκετές φορές, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα επιχειρώντας να την εξαναγκάσει σε ερωτικές περιπτύξεις. Το κορίτσι αρνήθηκε με συνέπεια να κλιμακωθεί η βίαιη συμπεριφορά του απέναντί της στη διάρκεια των προπονήσεων.

Ο 46χρονος που υποδεικνύει άλλο προπονητή ως ενορχηστρωτή της σκευωρίας σε βάρος του, όπως χαρακτηρίζει την υπόθεση, συνελήφθη με αφορμή παράνομη οπλοκατοχή. Ο Εισαγγελέας Νεαπόλεως άσκησε σε βάρος του δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και γενετήσιες πράξεις κατά ανηλίκων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News