Αγρότες: Εντός Αυγούστου επιστρέφεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το πετρέλαιο

Κρήτη
Αγρότες: Εντός Αυγούστου επιστρέφεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το πετρέλαιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αγρότες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην σχετική πλατφόρμα και να δηλώσουν την αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν κατά το 1ο εξάμηνο του 2022

Εντός του Αυγούστου αντί του Νοεμβρίου επιστρέφεται στο αγρότες ο ΕΦΚ για το πετρέλαιο κίνησης, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου προσθέτει ότι οι αγρότες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην σχετική πλατφόρμα και να δηλώσουν την αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν κατά το 1ο εξάμηνο του 2022.

"Με σχέδιο επιστρέφεται, εντός Αυγούστου αντί για Νοέμβριο, ο ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης στους αγρότες, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση σε σχετική πλατφόρμα δηλώνοντας την αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν κατά το 1ο εξάμηνο του 2022", αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως την επιστροφή φόρου στους αγρότες τον Αύγουστο αντί για τον Νοέμβριο, είχε προαναγγείλει χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης  «Κάνουμε όμως και μία ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες μας, καθώς επισπεύδεται, για τις αρχές Αυγούστου, η επιστροφή σε αυτούς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

«Θυμάστε ότι η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν αυτό να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, αλλά έχουμε πια την τεχνική δυνατότητα για τους αγρότες οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ να επισπεύσουμε αυτή την πληρωμή κι αυτή να γίνει εντός του Αυγούστου, οπότε και οι αγρότες μας έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στα χωράφια τους. »

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News