Χανιά: Βράβευση Παγκόσμιου Πρωταθλητή Α. Τσαπατάκη - Περήφανη η Κρήτη για το γεγονός (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Χανιά: Βράβευση Παγκόσμιου Πρωταθλητή Α. Τσαπατάκη - Περήφανη η Κρήτη για το γεγονός (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον 34χρονο «χάλκινο» Παραολυμπιονίκη του Τόκιο, που πρόσφατα κατέκτησε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, αλλά και το πρώτο χρυσό της καριέρας του σε παγκόσμιο επίπεδο, τίμησε ο δήμος Χανίων

Τον 34χρονο «χάλκινο» Παραολυμπιονίκη του Τόκιο Αντώνη Τσαπατάκη που πρόσφατα κατέκτησε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, αλλά και το πρώτο χρυσό της καριέρας του σε παγκόσμιο επίπεδο, τίμησε ο δήμος Χανίων.

Ο Χανιώτης αθλητής που παραδίδει μαθήματα δύναμης και ζωής μέσα από τους αγώνες του και τη στάση ζωής του, απευθύνθηκε για μια ακόμη φορά στα παιδιά και τους νέους, στέλνοντας το μήνυμα πως «νίκη είναι η προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα».

Δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη συνέχισης των δράσεων και παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να καταστούν τα Χανιά μια πόλη προσβάσιμη σε όλους.

Τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Χανιώτικης κοινωνίας για την υπερηφάνεια, την ανάταση και την ενθάρρυνση που της χαρίζει μέσα από την ατομική του προσπάθεια, εξέφρασε στον Αντώνη Τσαπατάκη ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης. «Οι προσπάθειες του Αντώνη μας προσφέρουν όχι μόνο ηθική ικανοποίηση αλλά κυρίως ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα. Μας κάνουν να σκεφτόμαστε, να οραματιζόμαστε και του αξίζουν πολλά ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος στη διάρκεια μιας σεμνής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής που αποτελεί παράδειγμα δύναμης και αγωνιστικότητας, υπενθύμισε σε όλους και κυρίως στα παιδιά και τους νέους, πως η προσπάθεια σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, αξίζει περισσότερο από κάθε νίκη. Μίλησε δε για την αποδοχή της διαφορετικότητας, σημειώνοντας πως «πρέπει όλο να καταλάβουμε ότι σ αυτόν τον κόσμο υπάρχουν μόνο άνθρωποι.

Το αν είναι με διαφορετικό τρόπο όρασης ή κίνησης ή ομιλίας , δεν έχει σημασία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα θα προσπαθώ είτε με νίκες μέσα στο νερό, είτε με νίκες εκτός νερού ,να τους περνάω το μήνυμα μου, να τους δίνω δύναμη. Γιατί ο καθένας στις μέρες μας δίνει τον αγώνα του, είτε στο κολύμπι είτε παλεύοντας να τα βγάλει πέρα στη ζωή».

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες ισότιμης πρόσβασης των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα ,αναγνωρίζοντας χρόνιες αδυναμίες και σημειώνοντας πως έχουν να γίνουν ακόμη πολλά. Πέρα όμως από τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ελλιπείς υποδομές,  θα πρέπει, τόνισε ο κ. Σημανδηράκης, να ξεπεραστούν τα προβλήματα που οφείλονται στην κακή μας συμπεριφορά μας».  

Τροχαίο ατύχημα που του στέρησε την κίνηση στα κάτω άκρα

Από το 2009, μετά από τροχαίο ατύχημα που του στέρησε την κίνηση στα κάτω άκρα,  ο Αντώνης Τσαπατάκης έκανε την κολύμβηση κινητήριο δύναμη του αλλά κυρίως απέδειξε πως η θέληση υπερβαίνει κάθε κινητική αδυναμία.

Ο χρυσός πρωταθλητής κολύμβησης το 2005 εισήχθη στη σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας και μετά τον τραυματισμό του, που οδήγησε στην αναπηρία του, κρίθηκε βάσει νομοθεσίας ανίκανος να συνεχίσει το έργο του.

Το 2017 το αίτημά του για επανακατάταξη στο Σώμα γίνεται δεκτό και υπηρετεί ως αστυφύλακας στην Αθλητική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Τον περασμένο Μάρτιο προήχθη σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας μάλιστα να επαναπροσληφθούν άλλοι δεκατέσσερις αστυνομικοί  που είχαν αποταχθεί για τον ίδιο λόγο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News