Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι νοσηλείες στην Κρήτη - Νέες υποπαραλλαγές στο νησί

Κρήτη
Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι νοσηλείες στην Κρήτη - Νέες υποπαραλλαγές στο νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα στα νοσοκομεία του νησιού, νοσηλεύονται 61 ασθενείς, ενώ τέσσερις ημέρες πριν νοσηλεύονταν 38

Αυξημένες είναι οι νοσηλείες κορωνοϊού στην Κρήτη, σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου συγκριτικά με τα αντίστοιχα στοιχεία της Πέμπτης 16 Ιουνίου, την ίδια στιγμή που τα κρούσματα έχουν αυξητικές τάσεις.

Σήμερα στα νοσοκομεία του νησιού, νοσηλεύονται 61 ασθενείς, ενώ τέσσερις ημέρες πριν νοσηλεύονταν 38. Ειδικότερα, οι 55 από αυτούς είναι σε κλινική covid και 6 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 3 είναι διασωληνωμένοι.

Αναλυτικά πως διαμορφώνονται οι νοσηλείες στην Κρήτη:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 15 ασθενείς, 13 κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων ο 1 διασωληνωμένος.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 19 ασθενείς, 16 στην κλινική Covid, 3 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 1 διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 16 ασθενείς, 15 στην κλινική Covid, 1 σε ΜΕΘ, διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 1 ασθενής σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 5 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Σητείας: 2 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 1 ασθενής σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Νεάπολης: 2 ασθενείς σε κλινική Covid.

Στα 573 τα νέα κρούσματα στην Κρήτη

Σε 4.832 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου 2022.  Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.549.944 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.7% άνδρες.

Ειδικότερα στην Κρήτη, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εντοπίστηκαν 322, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 33, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 48 και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 170.

Νέες υποπαραλλαγές σε Κρήτη και Αττική

«Αναμενόμενη» και «λογική» χαρακτήρισε την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» εξήγησε ότι οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και πως αυτό που έχει σημασία είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Αναφορικά με τον κορωνοϊό και την αύξηση κρουσμάτων στη χώρα η κ. Παγώνη τόνισε ότι ήταν αναμενόμενο «βγάλαμε τις μάσκες χαλαρώσαμε τριήμερα, τετραήμερα, εκδρομές λογικό είναι θα συνεχίσουν με εξάρσεις και υφέσεις τις επόμενες ημέρες. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα αυτήν την εβδομάδα κι την επόμενη αναφορικά με τις νοσηλείες στα νοσοκομεία».

Η κ. Παγώνη εξήγησε ότι τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται οι παραλλαγές 4 και 5 του κορωνοϊού στην Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης.

Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου. Κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών πλέον και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από την γρίπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News