Παλίγκρεμνος: Αναβλήθηκε για τις 8 Ιουλίου η εκδίκαση της υπόθεσης για τα ασφαλιστικά μέτρα (βίντεο)

Κρήτη
Παλίγκρεμνος: Αναβλήθηκε για τις 8 Ιουλίου η εκδίκαση της υπόθεσης για τα ασφαλιστικά μέτρα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα επρόκειτο να κριθεί η συνέχιση ή όχι των εργασιών για την επένδυση, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου

Σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου, ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεση από το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου για τα οριστικά  ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου κατά της επένδυσης του υπόσκαφου ξενοδοχείου στη ράχη του βράχου του Παλίγκρεμνου, στον Πλακιά.

Από την πλευρά του δήμου ζητήθηκε αναβολή της δίκης και η υπόθεση έλαβε αναβολή για τις 8 Ιουλίου. Εντός της σημερινής ημέρα επρόκειτο να κριθεί  η συνέχιση ή όχι των εργασιών για την επένδυση, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου, όμως διακόπηκε με παρέμβαση του Δήμου Αγίου Βασιλείου και του Δασαρχείου, καθώς διατύπωσαν την άποψη ότι χρησιμοποίησαν δρόμο μη κοινόχρηστο, και συγκεκριμένα δασικό, και επιπλέον διαπλάτυναν χωρίς άδεια τον δρόμο.

Προσέφυγαν στο Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου και τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα συζητήθηκαν στις 20 Μαΐου, οπότε και το δικαστήριο αποφάσισε ότι ως τις 21 Ιουνίου, σήμερα δηλαδή, δε θα μπορεί η πλευρά των επενδυτών να χρησιμοποιεί τον επίμαχο δρόμο για τις εργασίες. Δεν απαγόρευσε τις εργασίες, αλλά τη χρήση του δρόμου.

Οι εργασίες του υπόσκαφου ξεκίνησαν με οικοδομική άδεια που εξέδωσε η ΥΔΟΜ Ρεθύμνου στα μέσα του περασμένου Απριλίου. Προτού συμπληρωθούν 60 ημέρες, δηλαδή εντός προθεσμιών, φορείς από όλη την Κρήτη προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο Κρήτης προσβάλλοντας τη νομιμότητα της οικοδομικής άδειας με παρόμοια επιχειρήματα, όπως για παράδειγμα κατά πόσο είναι κοινόχρηστος ο δρόμος, που είναι απαιτητό για τα εκτός σχεδίου κτίσματα.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα η «ΝΚ» έκανε σοβαρές αποκαλύψεις φέρνοντας στο φως το γεγονός ότι η επένδυση είναι μικρή αλλά ενταγμένη στο ΕΣΠΑ, πως είχαν υπάρξει εξώδικα προς την ΥΔΟΜ Ρεθύμνου από τους ιδιοκτήτες, όπως και το έγγραφο του ΥΠ.ΕΝ. από το 2020 που έδινε οδηγίες για να σωθεί ο Παλίγκρεμνος, καθώς ήταν ήδη γνωστή η επένδυση, όμως αυτό το έγγραφο παρέπεσε... στην Κρήτη. Μάλιστα, οι αποκαλύψεις της «ΝΚ» επιβεβαιώθηκαν πλήρως από τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News