Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πόρο: Καρέ - καρέ η επιχείρηση - Τι λένε οι κάτοικοι (βίντεο)

Κρήτη
Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πόρο: Καρέ - καρέ η επιχείρηση - Τι λένε οι κάτοικοι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής με οκτώ οχήματα και 25 άνδρες το μεσημέρι της Δευτέρας, 20 Ιουνίου σε διαμέρισμα στον Πόρο Ηρακλείου - Η πυρκαγιά περιορίστηκε στον καιόμενο χώρο, χωρίς να επεκταθεί σε διπλανές πολυκατοικίας, οι οποίες γειτνίαζαν

Πανδαιμόνιο προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, 20 Ιουνίου, σε ακάλυπτο χώρο, ανάμεσε σε κατοικίες στον Πόρο Ηρακλείου. Με τα οχήματα της Πυροσβεστικής να αδυνατούν να φτάσουν κοντά στην εστία της φωτιάς και τις φλόγες να φτάνουν τα μπαλκόνια των γειτονικών κατοικιών.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, έφτασαν πρώτοι στο σημείο και κατάφεραν να εκκενώσουν γρήγορα τα σπίτια που βρίσκονται γύρω από τον ακάλυπτο χώρο, ενώ βοήθησαν και μία μητέρα με το μωρό της να βγει από το σπίτι της, καθώς οι φλόγες έφτασαν στα μπαλκόνια του δευτέρου ορόφου, καίγοντας από λάστιχα μέχρι απλωμένα ρούχα.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες στον ακάλυπτο χώρο, σε συγκρότημα παλαιών προσφυγικών κατοικιών και γρήγορα επεκτάθηκε σε αποθήκη με ξύλα, ηλεκτρικές συσκευές, φιάλες υγραερίου και εκατοντάδες κιλά λάδι.

Καπνός και αναθυμιάσεις έπνιξαν την περιοχή, ενώ οι φλόγες απλώθηκαν στα μπαλκόνια των γειτονικών σπιτιών, προκαλώντας μεγάλη αγωνία και αναστάτωση με ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο να κινδυνεύει.

Η μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα. Με το ζήτημα της αδυναμίας πρόσβασης για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης να προβληματίζει τους κατοίκους της περιοχής, πολύ έντονα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News