Άφησε την Συρία πριν 16 χρόνια και έκανε πατρίδα του την Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
Άφησε την Συρία πριν 16 χρόνια και έκανε πατρίδα του την Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αμπντούλ από την Συρία και ο αγώνας του για να φτιάξει ξανά την ζωή του

Παγκόσμια μέρα Προσφύγων σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουνίου και οι καθημερινές ιστορίες προσφυγιάς, έρχονται να υπενθυμίσουν την οδύνη του πολέμου και των συνεπειών που επιφέρει.

Η πορεία ζωής για τους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν, δεν έχουν όμως απαραίτητα μόνο πόνο και ταλαιπωρία, αφού τα παραδείγματα ενσωμάτωσης στις κοινωνίες και οι εμπειρίες μιας καινούργιας ζωής, είναι πολλά.

Ανάμεσα τους ο 36χρονος Αμπντούλ που έφτασε πριν από 16 χρόνια από τη Συρία και σήμερα διατηρεί ένα παντοπωλείο και ένα μεζεδοπωλείο στο Ηράκλειο, που αποτελούν στέκια για τους Άραβες που ζουν στην πόλη.

«Η Κρήτη είναι η πατρίδα μου πια» αναφέρει ο ίδιος προσπαθώντας να κρατήσει μόνο τα ευχάριστα που του έχουν συμβεί, ζητώντας από την πολιτεία αλλά και τους κρητικούς να αγαπήσουν περισσότερο τους πρόσφυγες, να απλοποιήσουν τις διαδικασίες με τα έγγραφά τους, και να τους επιτρέψουν να εργαστούν και να συμβάλουν στην τοπική οικονομία.

Είμαστε εδώ για να ζήσουμε μια ήσυχη ζωή εξηγεί, χωρίς τις σειρήνες του πολέμου και το θάνατο στις πόρτες των σπιτιών, να απειλεί κάθε μας βήμα.

Ο Αμπντούλ για να καταφέρει να φτάσει στην Κρήτη περπάτησε ατελείωτα διασχίζοντας τμήματα της Τουρκίας και της Ελλάδας. Η οικογένεια του 36χρονου λόγω του πολέμου στην Συρία σκορπίστηκε στα πλάτη και τα μήκη της Ευρώπης, με τον ίδιο όμως, παρά τις αντιξοότητες να καταφέρνει πια να έχει μια νέα ζωή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News