Κρήτη

Λασίθι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη μόλυνση του πόσιμου νερού στο Καλό Χωριό

Γίνονται συστηματικά, σε καθημερινή βάση έλεγχοι και δειγματοληψίες, ωστόσο η έρευνα θα απαιτήσει αρκετό χρόνο και υπομονή

Ακόμα ψάχνουν την άκρη του νήματος στη δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου για να βρουν τα σημεία εκείνα στο Ίστρον (Καλό Χωριό) στα οποία έχουν με κάποιο τρόπο ενωθεί τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης με συνέπεια να μολυνθεί το νερό  που καταλήγει στις βρύσες των σπιτιών και να καταστεί ακατάλληλο προς πόση.

Όπως ενημερώνει η ΔΕΥΑΑΝ , γίνονται συστηματικά, σε καθημερινή βάση έλεγχοι και δειγματοληψίες, ωστόσο η έρευνα θα απαιτήσει αρκετό χρόνο και υπομονή.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΑΝ 

«Σχετικά με την υπόθεση της μόλυνσης του πόσιμου νερού που διατίθεται στην περιοχή Καλού Χωριού ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι ποιότητας με καθημερινές δειγματοληψίες στους οικισμούς του Κ. Χωριού. 

Η απολύμανση του νερού γίνεται με χλωρίωση σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία και πραγματοποιούνται μετρήσεις υπολειμματικού χλωρίου. 

Σε συνεργασία με την τοπική Κοινότητα και τον ΤΟΕΒ ερευνάται η ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό της ή των θέσεων που γίνεται η διασύνδεση των δικτύων ύδρευσης (ευθύνης της ΔΕΥΑΑΝ), με το δίκτυο άρδευσης (ευθύνης του ΤΟΕΒ).

Το έργο αυτό είναι επίπονο και χρονοβόρο καθόσον εντός των ορίων του οικισμού έχουν εντοπισθεί πολλές ιδιοκτησίες και τουριστικές επιχειρήσεις που διαθέτουν παροχή νερού και από τα δύο δίκτυα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου και καταλήγει:

«Καλούμε όσους καταναλωτές της ΔΕΥΑΑΝ που έχουν συνδεθεί παράλληλα και στο αρδευτικό δίκτυο του Καλού Χωριού να προβούν σε εντατικούς ελέγχους εντός των ιδιοκτησιών τους, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν προκαλείται διασύνδεση των δύο δικτύων και ως εκ τούτου εισροή αρδευτικού νερού στο δίκτυο ύδρευσης. 

Η διασύνδεση εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία και απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 8 του ισχύοντος κανονισμού ύδρευσης, ακόμη και στην περίπτωση που μεσολαβεί βαλβίδα αντεπιστροφής ή διακόπτης. Εφόσον διαπιστωθεί αυτό θα διακόπτεται άμεσα η παροχή ύδρευσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια