Στενή συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη χάνει το σπίτι της για χρέη 15.000 ευρώ

Κρήτη
Στενή συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη χάνει το σπίτι της για χρέη 15.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μια μέρα ήρθε ένας κύριος, κλητήρας με ύφος αυτοκράτορα, και μού είπε σε τρεις μέρες να βγω από το σπίτι και να παραδώσω τα κλειδιά, χωρίς να με ειδοποιήσουν ως όφειλαν δύο μήνες πριν, σύμφωνα με τον νόμο», περιγράφει η ίδια

Έντονες αντιδράσεις και μεγάλο κύμα αλληλεγγύης έχει προκαλέσει η γνωστοποίηση της είδησης ότι στενή συνεργάτιδα του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη χάνει το σπίτι της για 15.000 ευρώ.

Η Γιώτα Αντωνοπούλου ήταν δημοσιογράφος και στενή συνεργάτιδα του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη για 40 χρόνια. Πλέον είναι χαμηλοσυνταξιούχος καθώς η σύνταξή της είναι της τάξεως των 700 ευρώ. Ο πλειστηριασμός της μοναδικής κατοικίας της ήρθε μετά από ένα χρέος σε κάρτες 15.000 ευρώ, την στιγμή που ο γιο της εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

//--> //-->

«Το σπίτι μου είναι 50 ετών, μου το είχε δώσει ο πατέρας μου και είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχω. Νιώθω σαν κυνηγημένη λες και είμαι παράνομη. Το χρέος μου είναι από κάρτες όχι από δάνειο. Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο. Με ειδοποίησαν κάποια στιγμή, έδωσα άλλες 5.000 ευρώ οι οποίες χάθηκαν, εξαφανίστηκαν και ξαφνικά εκπλειστηριάστηκε το σπίτι. Μια μέρα ήρθε ένας κύριος, κλητήρας με ύφος αυτοκράτορα, και μού είπε σε τρεις μέρες να βγω από το σπίτι και να παραδώσω τα κλειδιά, χωρίς να με ειδοποιήσουν ως όφειλαν δύο μήνες πριν, σύμφωνα με τον νόμο».

Όπως ανέφερε η ίδια, δεν της έγινε καμία πρόταση να καταβάλλει κάποιο ποσό ώστε να κλείσει η υπόθεση. «Καθημερινώς δεχόμουν τηλεφωνήματα, ζούσα με αυτή την αγωνία. Με το που ήρθε ο κλητήρας νιώθω παράνομη, λέω μήπως έκανα κάτι μήπως σκότωσα κανέναν; Τι είναι αυτό το πράγμα! Νιώθω φοβερά άσχημα για πρώτη φορά στη ζωή μου!», σημείωσε φανερά ταγμένη η κ. Αντωνοπούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News