Φονικό στο Μυλοπόταμο: Στις φυλακές Χανιών σήμερα ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης

Κρήτη
Φονικό στο Μυλοπόταμο: Στις φυλακές Χανιών σήμερα ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 44χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος που αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

Στις δικαστικές φυλακές Χανίων αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου, ο 44χρονος κατηγορούμενος για το φονικό που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 12 Ιουνίου, στο Αργουλιό Μυλοποτάμου. 

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε μετανιωμένος που αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή.

Ο 44χρονος, για λόγους ασφαλείας, δεν μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο, αλλά  απολογήθηκε σε γραφείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, υπό το φόβο να μην πυροδοτηθεί η ατμόσφαιρα μεταξύ συγγενών και φίλων δράστη και θύματος και, προκληθούν επεισόδια, ενώ με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου, την ώρα της απολογία του 44χρονου βρισκόταν συγγενείς του, τα δύο παιδιά του, ο αδερφός, η γυναίκα και η μητέρα του.

Ωστόσο, λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, εμφανίστηκε η γυναίκα του θύματος, με σκοπό να της παραδοθεί η βέρα του άνδρα της, χωρίς ωστόσο, η παρουσία της να προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των δύο οικογενειών. 

Ο 44χρονος που αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, φέρεται να μίλησε για τον «πυροσβεστικό» ρόλο που είχε στις κατά καιρούς φασαρίες, όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κατά τον ίδιο και όπλισε το χέρι του ήταν τα χυδαία και βαριά λόγια που φέρεται να ξεστόμισε το θύμα, αμέσως μετά το μνημόσυνο του πατέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος Κρητικός, την περασμένη Κυριακή 12 Ιουνίου, «εκτέλεσε» έναν 22χρονο συντοπίτη του, μπροστά σε μέλη της οικογένειάς του, στο Αργουλιό Μυλοποτάμου. Ο 44χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Διονύσης Βέρρας από την μια και Γιώργος Στειακάκης από την άλλη, απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις να σταματήσει η οπλοχρησία που οδηγεί σε τέτοια αποτελέσματα, καθώς επίσης να επικρατήσει στις δύο οικογένειες λογική για να μην ανοίξει νέος κύκλος αίματος.

«Υπήρχε σοβαρό πρόβλημα και το άφησαν κάποιοι…»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ο καθ’ ομολογίαν δράστη σε δηλώσεις του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων «στο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που είχε δημιουργήσει στην οικογένεια με την συμπεριφορά του και τον χαρακτήρα του όπως τον περιγράφει ο ίδιος», ο πελάτης του «στην απολογία του».

Παράλληλα ο κ. Βέρρας, συμπλήρωσε: «Πολλά από τα περιστατικά έχουν "στεγαστεί" με κατηγορητήρια, είτε με αποφάσεις καταδικαστικές, στις οποίες εμπλέκεται ο θανών. Πράγματι υπήρχε ένα σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς, άφησαν κάποιοι... αυτή την ενέργεια θα έπρεπε να την είχαν εκτονώσει. Έβλεπαν έναν νεαρό 22 χρονών που είχε μία συμπεριφορά απέναντι σε μία οικογένεια, η οποία ήταν πολλαπλά παραβατική, με προφυλακίσεις, συνεχούς εξυβρίσεις, με συνεχείς απειλές, με χρήση όπλων».

«Οι εντάσεις αυτές μεταξύ των δύο οικογενειών είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου που μόλις είχε γίνει πατέρας», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη, Διονύσιος Βέρρας, υποστηρίζοντας πως εδώ και χρόνια οι σχέσεις ήταν τεταμένες και δεχόταν συνεχώς απειλές. Ο κ. Βέρρας τόνισε, λίγο πριν από την έναρξη της ανάκρισης ότι «κανείς δεν μπορεί να τιμωρήσει με θάνατο κανέναν. Η ανθρώπινη ζωή έχει μοναδική κορυφαία αξία. Μόνο ο Θεός μπορεί να πάρει την ανθρώπινη ζωή. Κανείς άλλος και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι θέση, κοινωνική κατάκτηση, πολιτισμός».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News