Ηράκλειο: Σήμερα το τελευταίο αντίο στο γεωπόνο Βαγγέλη Βαρδάκη

Κρήτη
Ηράκλειο: Σήμερα το τελευταίο αντίο στο γεωπόνο Βαγγέλη Βαρδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στην Ψαρή Φοράδα - Τα συλλυπητήρια μηνύματα

Σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου, στην Ψαρή Φοράδα, θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του γεωπόνου Βαγγέλη Βαρδάκη.

Ο ερευνητής Αμπέλου που στις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90 έδωσε μάχες για την αναμπέλωση στην Κρήτη, έφυγε από τη ζωή χθες Σάββατο 18 Ιουνίου, σε ηλικία 86 ετών.

Ο Βαγγέλης Βαρδάκης ήταν πολύ αγαπητός στους αγρότες, καθώς τη δεκαετία του ‘90 πήγαινε διαρκώς στα χωριά προσπαθώντας να τους ξεσηκώσει προσφέροντας τους απλόχερα τις επιστημονικές του γνώσεις για τα ζητήματα των αμπελιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιμετώπιζε εκ γενετής σοβαρά κινητικά προβλήματα και παρά το γεγονός αυτό δεν έπαψε ποτέ να πηγαίνει στα χωριά και να βρίσκεται κοντά στους αγρότες ακόμα και μετά την συνταξιοδότηση του.

Γεννήθηκε στο Καλάμι της Βιάννου και υπήρξε από τους πιο φανατικούς μαρξιστές. Ήταν συγγραφέας βιβλίων για το αμπέλι αλλά και για το Συνεταιριστικό και Συνδικαλιστικό Κίνημα των αγροτών καθώς και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Βαγγέλης Βαρδάκης υπήρξε οπαδός των μικρών κοινοτήτων και των τοπικών συλλογικών σχημάτων και δράσεων.

Τα συλλυπητήρια μηνύματα

Τα θερμά συλλυπητήρια από το Νίκο Ηγουμενίδη

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του σπουδαίου Βιαννίτη γεωπόνου Βαγγέλη Βαρδάκη. Ο Βαγγέλης Βαρδάκης είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή στην επιστημονική στήριξη και καθοδήγηση των αγροτών. Υπήρξε ένα ανήσυχο και δραστήριο πνεύμα που αγωνίστηκε με πάθος για την αναμπέλωση της Κρήτης. Άφησε το στίγμα του ως πρωτοπόρος ερευνητής αμπελουργίας του ΕΘΙΑΓΕ. Ένας άνθρωπος που πάλεψε για τις ιδέες του πάντοτε στο πλευρό και των αγροτών και των απλών ανθρώπων. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News