Χατζηδάκης από Ηράκλειο: Τέλος στην αδήλωτη ή απλήρωτη εργασία - Έρχεται η ψηφιακή κάρτα (βίντεο)

Κρήτη
Χατζηδάκης από Ηράκλειο: Τέλος στην αδήλωτη ή απλήρωτη εργασία - Έρχεται η ψηφιακή κάρτα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα μέρα για την εργασιακή πραγματικότητα στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου

Αλλάζουν οι συσχετισμοί από την 1η Ιουλίου στα εργασιακά, όπως ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός Εργασίας, Κωστή Χατζιδάκης μιας και θέμα χρόνο αποτελεί πια η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Όπως ο ίδιος εξήγησε αναφορικά με την νέα εφαρμογή στα εργασιακά, η νέα κάρτα θα αποτελέσει «ψηφιακό εργαλείο, το οποίο στηρίζεται στην απόλυτη εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών των εργαζομένων».

Οι παραπάνω δηλώσεις του υπουργού έλαβαν χώρα κατά την 6η Ημέρα Καριέρας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, η οποία έλαβε χώρα σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Candia Maris.

Συνεχίζοντας, ο κ. Χατζιδάκης ξεκαθάρισε ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας έχει «τεράστια σημασία για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας της μαύρης και της υποδηλωμένης εργασίας» αλλά και πως αποτελεί «ένα βήμα προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης, όχι στα λόγια, στην πράξη» και πως το μέτρο θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ και πως του χρόνου θα έχει εκταθεί και στον τουρισμό - επισιτισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News