Μία προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου οδήγησε σε καταγγελίες και διαψεύσεις (βίντεο)

Κρήτη
Μία προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου οδήγησε σε καταγγελίες και διαψεύσεις (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας και γιός κατέληξαν με χειροπέδες για εξύβριση και αντίσταση, κρατούμενοι υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ έχουν ενημερωθεί οι εισαγγελικές και οι ιατροδικαστικές αρχές

Πατέρας καταγγέλει τον ξυλοδαρμό του ιδίου και του γιου του από αστυνομικούς του Α.Τ. Αρκαλοχωρίου, το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022.

Ο πατέρας μιλώντας στο neakriti.gr, καταγγέλει την προσαγωγή του 22χρονου γιού του στο αστυνομικό τμήμα και τον ξυλοδαρμό του ιδίου και του γιού του από αστυνομικούς του Αρκαλοχωρίου, καταγγέλοντας παράλληλα και τη συμπεριοφορά των αστυνομικών. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η αστυνομία σταμάτησε τον γιο του για έλεγχο, ωστόσο, μη έχοντας τα έγγραφα ταυτοποίησης, τον οδήγησαν στο τμήμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί, τον ξυλοκόπησαν και τον τραμπούκησαν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, οι αρμόδιοι διαψεύδουν κατηγορηματικά τις καταγγελίες περί ξυλοδαρμού και κακοποίησης, ενώ επιβεβαιώνουν πως έγιναν συλλήψεις και έχει σχηματιστεί δικογραφία. Μάλιστα επικαλούνται και τη γνωμάτευση του Κέντρου Υγείας, η οποία όπως λένε, διαψεύδει τους ισχυρισμούς τους.

Αμέσως μετά πατέρας και γιος μεταφέρθηκαν κρατούμενοι στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, για τη διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων. Στη γνωμάτευση των γιατρών του νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρονται εκδορές.

«Πάλεψαν για να τους καταφέρουν»

Έγκυρες πηγές του neakriti.gr αναφέρουν πως το βράδυ της Πέμπτης, αστυνομικοί του ΤΑΕ σταμάτησαν αγροτικό όχημα με φιμέ τζάμια, στο πλαίσιο διαδικασίας ελέγχων που πραγματοποιούνται στο σημείο. Στο όχημα επέβαιναν δύο άνδρες, ένας Έλληνας κι ένας αλλοδαπός. Κατά τον έλεγχο, αμφότεροι δεν είχαν μαζί τους έγγραφα ταυτοποίησης και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Αρκαλοχωρίου.

Στο αστυνομικό τμήμα, στο οποίο βρίσκονταν ο αξιωματικός υπηρεσίας, ο φύλακας και τέσσερις αστυνομικοί, ο νεαρός ελληνικής καταγωγής εξύβρισε τους αστυνομικούς, οι οποίοι στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν.

Όταν ο πατέρας του νεαρού έφτασε στο τμήμα, η συμπεριφορά του 22χρονου πυροδότησε εκ νέου την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέο επεισόδιο, το οποίο κορυφώθηκε με την προσπάθεια του πατέρα να «ελευθερώσει» τον γιό. Ο πατέρας του 22χρονου εξύβριζε τους αστυνομικούς και προσπαθούσε να τους απωθήσει.

Και οι δύο κατέληξαν με χειροπέδες για εξύβριση και αντίσταση, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις κρατούμενοι, ενώ έχουν ενημερωθεί οι εισαγγελικές και οι ιατροδικαστικές αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News