Λιονή: Ένα πολύ σημαντικό έργο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του

Κρήτη
Λιονή: Ένα πολύ σημαντικό έργο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, συνοδευόμενη από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και τον ανάδοχο εργολάβο επισκέφτηκε χτες το τμήμα «Αρμένοι – Παλέ» της επαρχιακής οδού, όπου εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης από την Π.Ε. Ρεθύμνης

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, συνοδευόμενη από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και τον ανάδοχο εργολάβο επισκέφτηκε χτες το τμήμα «Αρμένοι – Παλέ» της επαρχιακής οδού, όπου εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης από την Π.Ε. Ρεθύμνης.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού, 14.800.000 €, βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Αρμένοι και Παλέ και αποτελείται από δύο οδικά τμήματα: Τμήμα Α και Τμήμα Β. Στο Τμήμα Α (Παράκαμψη Αρμένων) μήκους 3,8 χλμ. με νέα χάραξη ενιαίας επιφάνειας κυκλοφορίας. Η αρχή του Τμήματος Α ορίζεται επί της υφιστάμενης επαρχιακής οδού λίγο πριν τη συμβολή της οδού προς τον οικισμό Σωματά και το τέλος λίγο πριν το Κ. Τ. Ε. Ο.

Το τμήμα Α έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μήκος του, το οποίο είναι ασφαλτοστρωμένο και απομένει τμήμα 150 μέτρων, στο οποίο υπάρχει δυσκολία εκσκαφής λόγω κτισμάτων και σκληρού βράχου.

Στο Τμήμα Β, προβλέπεται η βελτίωση/αναβάθμιση της υπάρχουσας επαρχιακής οδού για μήκος περί τα 2,8 χλμ. μειώνοντας παράλληλα και τον αριθμό των καμπυλών αυτής. Έχει αρχή επί της υφιστάμενης επαρχιακής οδού περί τα 300 μ. πριν τη συμβολή της οδού προς Αμπελάκια και τέλος ομοίως επ’ αυτής περί το 1,0 χλμ. πριν τον οικισμό Παλέ.

Επίσης προβλέπονται οι συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο και αποκαταστάσεις αυτού. Στο τμήμα Β΄ έχει ολοκληρωθεί το 85%. Υπολείπεται ασφαλτόστρωση τμήματος μήκους 200 μέτρων στην Παλέ, καθώς και παρεμβάσεις στις συναρμογές με την υφιστάμενη οδό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, δήλωσε σχετικά:

« Ένα πολύ σημαντικό έργο, που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του επαρχιακού οδικού δικτύου στο Δήμο Αγίου Βασιλείου και θα παρέχει οδική ασφάλεια και ποιότητα στις μετακινήσεις οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. Δυστυχώς, βρεθήκαμε εκτός χρονοδιαγράμματος, καθώς στην πορεία προέκυψαν τεχνικές και άλλες δυσκολίες, που σχετίζονταν με ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες, που προκάλεσαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις, όσο και με απρόοπτες μεταβολές οικονομικών συνθηκών, με αποτέλεσμα οι εργασίες να σταματήσουν και να προκληθούν δυσχέρειες στις μετακινήσεις. Υπολογίζουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι ασφαλτοστρώσεις και το έργο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, βάσει της μελέτης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News