Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα: Σε κλίμα συγκίνησης το τρισάγιο - Δημιουργείται Πινακοθήκη στη μνήμη της (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα: Σε κλίμα συγκίνησης το τρισάγιο - Δημιουργείται Πινακοθήκη στη μνήμη της (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να συγκροτηθεί επιτροπή που θα επιβλέπει την πορεία του έργου αυτού στη μνήμη της

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα τρισάγιο στη μνήμη της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι. Συγγενείς και φίλοι της εκλιπούσης έσπευσαν να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη της.

Θα μείνει αξέχαστη πάντα λένε σημειώνοντας την μεγάλη αγάπη της για το Αρκαλοχώρι. Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε το επόμενο σχέδιο της εκλιπούσης  μετά την παράδοση των νέων κτιρίων της Εθνικής πινακοθήκης - ήταν η δημιουργία μιας πινακοθήκης Αντιγράφων στο Αρκαλοχώρι. Δυστυχώς από την μια ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου και από την άλλη τα προβλήματα της ίδιας, το σχέδιο δεν προχώρησε ωστόσο δέσμευση όλων είναι η πινακοθήκη να γίνει και μάλιστα να φέρει το όνομα της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα. 

https://www.youtube.com/watch?v=bZfimqmKR3s?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Ιουνίου, σε ηλικία 83 ετών.

Γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1959-1964) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα στην Κλασική Αρχαιολογία με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και με θέμα: «Προσωκρατική Φιλοσοφία και Τέχνη».

Η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα ήταν ιστορικός τέχνης, αρχαιολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών που από το 1992 υπηρέτησε ως Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου.

Επίσης, μεταξύ άλλων, διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού-Παιδείας και Θρησκευμάτων της Υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου την περίοδο 28 Αυγούστου με 23 Σεπτεμβρίου 2015.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News