Ηράκλειο: Το κυκλοφοριακό σχέδιο για την Παλιά Πόλη - Οι αλλαγές σε κέντρο, παραλιακή και κόμβους (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Το κυκλοφοριακό σχέδιο για την Παλιά Πόλη - Οι αλλαγές σε κέντρο, παραλιακή και κόμβους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και αντιδρομήσεις προβλέπει το προωθούμενο κυκλοφοριακό σχέδιο για την Παλιά Πόλη Ηρακλείου, που περιλαμβάνει επίσης νέους κόμβους

Εκτεταμένες πεζοδρομήσεις με σημείο αναφοράς τον πεζοδρομημένο, χωρίς διέλευση οχημάτων, άξονα Δικαιοσύνης- Ίδης- Καλοκαιρινού, έως το ύψος της Καζάνη, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, αντιδρομήσεις, νέους κόμβους, αλλά και κατάργηση υφιστάμενων κόμβων, όπως στην περίπτωση της πλατείας 18 Άγγλων, περιλαμβάνει η τελική (κατά πλειοψηφία) πρόταση της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου με βάση την αναθεωρημένη κυκλοφοριακή μελέτη για την Παλιά Πόλη του Ηρακλείου.

Το σχέδιο βεβαίως έχει ακόμα «ψωμί» μέχρι να φτάσει στην τελική θεσμοθέτησή του, καθώς μετά την Επιτροπή Κυκλοφορίας θα περάσει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εν συνεχεία από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε έναν κύκλο δημόσιας διαβούλευσης κατά τον οποίο δεν αποκλείεται να προκύψουν και κάποιες επιμέρους αλλαγές ή διορθώσεις. Ωστόσο, ως προς το γενικό του πνεύμα, το προωθούμενο πλάνο στοχεύει στην κατεύθυνση ενός κυκλοφοριακού σκηνικού στο κέντρο της πόλης, που θα περιορίζει ακόμα πιο δραστικά την κυκλοφορία των Ι.Χ., προς όφελος των πεζών αλλά και των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στα πλαίσια της προσπάθειας, δραστικής μείωσης της διαμπερούς κυκλοφορίας από το εσωτερικό της ΠΠΗ, προτείνεται η πεζοδρόμηση του άξονα Δικαιοσύνης, στο τμήμα από την οδό Ιδομενέως- Ίδης- λεωφ. Καλοκαιρινού μέχρι την οδό Καζάνη.

Με την προτεινόμενη πεζοδρόμηση διευρύνεται ο κοινόχρηστος χώρος των δύο πλατειών Ελευθερίας και Ανεμογιάννη, ενοποιείται με το ήδη πεζοδρομημένο δίκτυο στο εσωτερικό της ΠΠΗ (25ης Αυγούστου, 1886) και συνδέεται το Αρχαιολογικό Μουσείο με τις πλατείες Ελευθερίας και Δασκαλογιάννη, το πάρκο Γεωργιάδη με το Δικαστικό Μέγαρο, με τη δημοτική βιβλιοθήκη, με το Δημαρχείο και με το εσωτερικό του εμπορικού κέντρου της παλιάς πόλης.

Στα πλαίσια της αποφόρτισης της περιοχής του Αρχαιολογικού Μουσείου από τα I.X. και της αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής, προτείνεται η πεζοδρόμηση της οδού Ιδομενέως, στο τμήμα από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι την οδό Μεραμβέλλου.

Παράλληλα για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας προτείνεται η αντιδρόμηση του τμήματος της οδού Μεραμβέλλου από την οδό Ξανθουδίδου μέχρι την οδό Ιδομενέως και από την αρχή της οδού μέχρι την οδό Υγείας, ώστε να ακολουθεί τη φορά της κυκλοφορίας του υπόλοιπου τμήματος της οδού.

Στα πλαίσια των επεμβάσεων της περιοχής προτείνεται και η αντιδρόμηση της οδού Ιδομενέως και Μαλικούτη από τη Μεραμβέλλου μέχρι την Αριάδνης.

Έπειτα από το αίτημα των καταστηματαρχών, καθώς και από την πρόταση της μελέτης του open mall, διαφαίνεται ότι ωριμάζουν οι συνθήκες για την άμεση πεζοδρόμηση των οδών τμημάτων Έβανς (μικρή Έβανς), Σμύρνης και των καθέτων σε αυτές, Γιαννιτσών, Τζαγκαράκη, Ρούσσου Χούρδου και Κοζύρη.

Ήπιας κυκλοφορίας

Προτείνεται η μετατροπή σε ήπιας κυκλοφορίας των οδών Βιάννου και Άλμπερ. Οι διαμορφώσεις περιλαμβάνουν επεμβάσεις σχετικά με τη μείωση πλάτους οδού στο ελάχιστο επιτρεπτό, δηλαδή στα 2,75 μ., ώστε να επαρκεί αποκλειστικά για τη διέλευση οχημάτων, μονής κυκλοφορίας, χωρίς δυνατότητα στάθμευσης και αμφίπλευρη διαμόρφωση/ διαπλάτυνση, όσο και όπου είναι δυνατό των πεζοδρομίων.

Αντιδρόμηση της οδού Βιάννου (κατεύθυνση προς την οδό Νικ. Πλαστήρα), προκειμένου να λειτουργεί σαν ζεύγος μονόδρομων με την οδό Άλμπερ.

Πεζοδρομήσεις στην Αγία Τριάδα

Σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας το σύνηθες είναι να εισέρχονται τα οχήματα στα στενά και στη συνέχεια να παραμένουν παρκαρισμένα, κλείνοντας και διακόπτοντας για οποιονδήποτε την κυκλοφορία. Προτείνεται η άμεση έναρξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής της Αγίας Τριάδας της ΠΠΠ, που προβλέπει την πεζοδρόμηση μιας σειράς οδών: Δελημάρκου, Ντεντηδάκηδων, Νικ. Πλάτωνα, Παπαδοπούλου Μάρκου, Περατσάκη Αντωνίου, 1131, Βουρδουμπάδων, Ιωάννη Μακράκη, Κισσάμου, Κοκκινίδη, Κούρτικα, Δαιμονάκηδων, Παλμέτη, Δίκτης, Σκρα, Σαββαθιανών, Σητείας, Βαλέστρα, Σαμουήλ Χάουζ, Σακουλιέρηδων, Αντ. Συμιακού και Δοϊράνης.

Μητσοτάκη και Σοφοκλή Βενιζέλου

Οι οδοί Ι. Μητσοτάκη και Σοφ. Βενιζέλου στο τμήμα από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου μέχρι την πλατεία 18 Άγγλων παρουσιάζουν συνθήκες παράνομης στάθμευσης, ελλιπή πλάτη πεζοδρομίων και γενικότερα μια αισθητικά υποβαθμισμένη εικόνα.

Η οδός Μητσοτάκη προτείνεται να διατηρηθεί ως δρόμος μονής κυκλοφορίας με τη σημερινή κατεύθυνση, αλλά με δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα προτείνεται η παραμονή της πιάτσας των ταξί, η οποία δε θα επεκτείνεται εκτός των ορίων της οδού και θα μετατεθεί από την αριστερή πλευρά. Στο τμήμα της οδού Σοφ. Βενιζέλου από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου μέχρι την πλατεία των 18 Άγγλων προτείνονται η ομοιόμορφη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στο μέγιστο δυνατό πλάτος και η μείωση του πλάτους της λωρίδας κυκλοφορίας του οδοστρώματος στα 3,00 μ.

«Φεύγει» ο κυκλικός κόμβος στην πλατεία 18 Άγγλων

Μια μεγάλη αλλαγή κυκλοφοριακού σκηνικού προωθείται στην περιοχή της πλατείας 18 Άγγλων, στην παραλιακή. Για το συγκεκριμένο σημείο η Επιτροπή Κυκλοφορίας εξέτασε, με βάση τη μελέτη, δύο διαφορετικά σενάρια.

Τελικά επιλέχθηκε το εναλλακτικό σενάριο που προβλέπει την κατάργηση του σημερινού κυκλικού κόμβου και της κυκλικής πορείας των οχημάτων. Αντί αυτής, θα διαμορφωθούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας για κάθε κατεύθυνση, οι οποίες θα διαχωρίζονται με κεντρική διαχωριστική νησίδα, ενώ προβλέπεται επίσης η διαμόρφωση εσοχών για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων.

Στο πλαίσιο της αναθεωρημένης κυκλοφοριακής μελέτης, προτείνεται η διαμόρφωση νέων κόμβων, όπως για παράδειγμα στη λεωφόρο Δημοκρατίας-Ανεμογιάννη, στη λ. Δημοκρατίας-Γερωνυμάκη, στις οδούς Γεωργιάδου- Τρικούπη- Παπανδρέου- λ. Κνωσού, μεταξύ λ. Ικάρου και Μποφόρ (κυκλικός κόμβος) και σε άλλα σημεία.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην καρδιά του Ηρακλείου

  • Πεζοδρομείται πλήρως ο άξονας Δικαιοσύνης- Ίδης- Καλοκαιρινού, στο κομμάτι μέχρι την οδό Καζάνη.
  • Η Καλοκαιρινού από τη συμβολή της με την Αγίου Μηνά έως τη Χανιώπορτα παραμένει προσωρινά δρόμος διπλής κυκλοφορίας - Θα γίνει ειδική μελέτη για μονοδρόμηση.
  • Πεζοδρομούνται οι οδοί Έβανς, Σμύρνης και οι κάθετες σε αυτές οδοί Γιαννιτσών, Τζαγκαράκη, Ρούσσου Χούρδου και Κοζύρη.
  • Οι δρόμοι Άλμπερ και Βιάννου γίνονται δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και η Βιάννου αντιδρομείται.
  • Πεζοδρομείται η Ιδομενέως από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι την Μεραμβέλλου. Το κομμάτι της Ιδομενέως από τη Μεραμβέλλου έως τη Μαλικούτη θα κυκλοφορείται με αντίθετη φορά, δηλαδή από Νότο προς Βορρά.
  • Θα επιτρέπεται η εγκάρσια κίνηση στο πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου.

Παραλιακό μέτωπο

  • Η οδός Μητσοτάκη διατηρείται ως μονής κυκλοφορίας με τη σημερινή κατεύθυνση, αλλά με δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
  • Πλατεία 18 Άγγλων: Καταργείται η κυκλική πορεία, θα διαμορφωθούν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα.

Νέοι κόμβοι

  • Στη συμβολή Δημοκρατίας-Γερωνυμάκη.
  • Στη συμβολή Ικάρου-Δουκός Μποφόρ.
  • Στην Πύλη Ιησού, όπου θα καταργηθούν τα φανάρια και η αριστερή στροφή από Έβανς προς Πλαστήρα.

(φωτογραφία shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News