«Ανδριανή»: Τι είναι η ορθορεξία και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε

Κρήτη
«Ανδριανή»: Τι είναι η ορθορεξία και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το Σάββατο η Ανδριανή Αγγελιδάκη συναντά την διατροφολόγο Ειρήνη Μασαούτη και μιλούν για την άτυπη διατροφική διαταραχή που «κερδίζει» έδαφος τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο

Εσείς γνωρίζετε τι είναι η ορθορεξία; Αυτό το Σάββατο η Ανδριανή Αγγελιδάκη συναντά την διατροφολόγο Ειρήνη Μασαούτη και μιλούν για την άτυπη διατροφική διαταραχή που «κερδίζει» έδαφος τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο.

Ορθορεξία είναι η παθολογική εμμονή για βιολογικά καθαρή, σωστή, υγιεινή διατροφή που οδηγεί σε σημαντικούς περιορισμούς διατροφικούς και όχι μόνο. Η Ειρήνη Μασαούτη αναλύει το θέμα και εντοπίζει ποιους αφορά, πως θα το αντιληφθούμε αν μας αφορά και πως το διαχειριζόμαστε.

Μια ακόμη έννοια που παραμένει θολή στη σκέψη μας είναι η έννοια της χαρισματικότητας. Η Ανδριανή συζητά με την Δανάη Δεληγεώργη Ψυχοπαιδαγωγό Κοινωνικής & Συναισθηματικής Ανάπτυξης & Επιστημονικά Υπεύθυνη Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Χαρισματικότητας.

Μιλούν για τους χαρισματικούς ανθρώπους και εστιάζουν στους ενήλικες. Οι απορίες που έχουμε συνήθως γύρω από τη χαρισματικότητα είναι αν γεννιόμαστε ή γινόμαστε χαρισματικοί, πως θα καταλάβουμε ότι το παιδί μας είναι χαρισματικό, τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ωφέλιμο για να αναπτυχθεί και να ανθίσει η χαρισματικότητα.

Ας δούμε τώρα πως όλα αυτά, θα τα απευθύνουμε σαν ερωτήματα που αφορούν τον ενήλικο εαυτό μας.

Αυτό το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 17:50 «Ανδριανή» στην ΚΡΗΤΗ TV, με την Ανδριανή Αγγελιδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News